Πάτρα: Μετακομίζει η ΔΕΥΑΠ στον Γλαύκο - pelop.gr


Πάτρα: Μετακομίζει η ΔΕΥΑΠ στον Γλαύκο

Στο κτίριο της πρώην Αχαϊκής Τράπεζας, στον Γλαύκο, προτίθεται να αγοράσει η ΔΕΥΑΠ αντί 2,5 εκατ. ευρώ για να μετακομίσουν οι υπηρεσίες της.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης. Διαφωνία ανάμεσα στην πλειοψηφία και την αντιπολίτευση προέκυψε για την ανάθεση καθηκόντων πλήρους απασχόλησης με αμοιβή σε μέλος του ΔΣ που θα ασκεί παράλληλα και καθήκοντα αντιπροέδρου.

Το θέμα του κτιρίου (45ο στην ημερήσια διάταξη) είχε συζητηθεί στο ΔΣ με την προηγούμενη σύνθεσή του και χθες επανήλθε στο νέο.

Το ακίνητο έχει περιέλθει στην εκκαθαρίστρια εταιρεία της τράπεζας. Πρόκειται για αυτοτελές κτίριο γραφείων και καταστημάτων δύο ορόφων, επιφάνειας 5.046,57 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 3.016,53 τ.μ. (προορίζεται για πάρκινγκ) και 42 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Το κτίριο γραφείων αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 2.076,22 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 1.737,90 τ.μ. (με πατάρι) και Α' όροφο επιφάνειας 1.232,45 τ.μ. Το ακίνητο στέγαζε έως το 2018 την έδρα της Αχαϊκής Συνεταιριστικής. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του εκκαθαριστή, η αντικειμενική αξία του ανέρχεται σε 2.095.339,48€.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

Με την πρόταση διαφώνησε το μέλος του ΔΣ, Χαράλαμπος Στανίτσας (εκπρόσωπος του «σπιράλ»). Υποστήριξε ότι το τίμημα των 2,5 εκατ. ευρώ είναι υπερβολικό, πολύ περισσότερο όταν για τα ίδια χρήματα αρνείταιη ΔΕΥΑΠ να προχωρήσει στην παραλαβή του φράγματος Πείρου-Παραπειρου, στο μέτρο που αφορά τον Δήμο Πατρέων και την ΔΕΥΑΠ.

Επίσης, ανέφερε ότι το ακίνητο βρίσκεται μακριά και δεν θα εξυπηρετεί τους πολίτες που προσέρχονται σήμερα στην Ακτή Δυμαίων για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στη δημοτική επιχείρηση.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι είναι λάθος η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων σε ένα ακίνητο και αντιπρότεινε την δημιουργία κτιριακής υποδομής για τις υπηρεσίες αποχέτευσης στο βιολογικό καθαρισμό και αντίστοιχη για την υπηρεσία ύδρευσης στα διυλιστήρια του Ριγανόκαμπου.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ο αντίλογος της πλειοψηφίας ήταν πως δεν πρέπει να «σκορπίσουν» οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η εξαγορά του ακινήτου και να δημιουργηθεί ταμείο εξυπηρέτησης των πολιτών στα πρώην Αρσάκεια, όταν θα παραδοθούν σε χρήση.

Μ. Βασιλάκης (Από την έντυπη έκδοση της "Π")


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr