Αυτοψία στη νέα Πατρών-Πύργου: Και όμως κινείται - ΦΩΤΟ - pelop.gr


Αυτοψία στη νέα Πατρών-Πύργου: Και όμως κινείται - ΦΩΤΟ

Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση που απηύθυνε τις προάλλες ο πρώην υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, για μια επίσκεψη στα εργοτάξια του Πάτρα-Πύργος. Ξεκινήσαμε με αρκετές επιφυλάξεις, καθώς έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι δεν έχει σκαφτεί ούτε ένα μέτρο στο νέο δρόμο.

Η πραγματική εικόνα ήταν διαφορετική και φανέρωνε όχι την έλλειψη διάθεσης, αλλά χρημάτων. Όπως έγραψε η «Π» χθες, από τις 11 Ιουλίου έχει σταλεί έγγραφο στους αναδόχους των πέντε συμβασιοποιημένων τμημάτων για αναστολή στις πληρωμές τους. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι έχουν αποφασίσει έκτοτε και μέχρι να ξεκαθαρίσει το υπουργείο Υποδομών με ποιο τρόπο θα ολοκληρώσει τον δρόμο, να προχωρήσουν αυτοχρηματοδοτώντας κάποιες εργασίες σε συγκεκριμένα μέτωπα που έχουν επιλέξει.

Επικεντρώσαμε την αυτοψία μας στα τμήματα 6 (Κάτω Αχαΐα-Σαγαίϊκα) και 8 (Μιντιλόγλι-Βιομηχανική Περιοχή) του έργου που έχουν συμβασιοποιηθεί από την GD INFRASTRUTTURE η οποία συνεργάζεται με τη «Μηχανική» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, καθώς οι πληροφορίες μας συνέκλιναν πως τα συνεργεία του αναδόχου εξακολουθούν να εκτελούν εργασίες σε σημεία της επιλογής τους, περιμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για το έργο.

Μ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (Από την σημερινή έκδοση της "ΠτΔ")


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr