Θ. Πλεύρης: «Αν υπάρξουν στοιχεία και για άτομα όσο υψηλά κι αν βρίσκονται» - pelop.gr


Θ. Πλεύρης: «Αν υπάρξουν στοιχεία και για άτομα όσο υψηλά κι αν βρίσκονται»

Ο Θάνος Πλεύρης αποσαφήνισε από το βήμα της Βουλής ότι η Προανακριτική Επιτροπή εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis, ενδέχεται να απλώσει το πεδίο διερεύνησης.

«Ξεκαθαρίζουμε από τώρα: το κατηγορητήριο είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαδικασίας και για άλλα αδικήματα αν υπάρξουν στοιχεία για περαιτέρω παρεμβάσεις» είπε στην Ολομέλεια ο εισηγητής της πλειοψηφίας κατά τη συζήτηση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής κατά του τέως αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε δε ότι «διαβάζουμε πρωτοσέλιδα που διαμαρτύρεται κόσμος», αναφέροντας ως πρώτο παράδειγμα τις καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση του ΕΤΑΔ. «Έχουμε καταγγελίες και από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς. Να θυμηθούμε την κα Τσατάνη. Αλλά αντιστοίχως και από άλλα πρόσωπα» τόνισε, προαναγγέλλοντας εμμέσως τη μετατροπή της Προανακριτικής Επιτροπής σε «μπλέντερ» υποθέσεων.

Ο Θ. Πλεύρης προειδοποίησε εμμέσως και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασχέτως αν ο πρωθυπουργός έχει διασαφηνίσει ότι δεν στοχοποιεί πολιτικούς του αντιπάλους. «Κρατάμε, βέβαια την επιφύλαξη αν στην προκαταρκτική υπάρξουν στοιχεία και για άλλα άτομα -όσο υψηλά κι αν βρίσκονται- να λογοδοτήσουν και για άλλες αποφάσεις», ήταν η ασύντακτη μεν, αλλά προειδοποιητική βολή του βουλευτή της ΝΔ εναντίον του τέως πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί ότι τα «Παραπολιτικά», στο φύλλο του Σαββάτου, σημείωναν -επικαλούμενα δικαστικές πηγές- την επικείμενη κλήση στην Επιτροπή των δύο εισαγγελέων Εφετών, Γ. Τσατάνη και Π. Αθανασίου.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr