Πάτρα: Βρήκαν άδειους τους λογαριασμούς τους - pelop.gr


Πάτρα: Βρήκαν άδειους τους λογαριασμούς τους

Τακτοποιείται για τον Δήμο Πατρέων και τους σχολικούς φύλακες η εκκρεμότητα που υπήρχε στα ένσημα του κλάδου για την περίοδο 2001-2006 μετά και από τη νομική δικαίωση των εργαζομένων. Μικροανωμαλία παρατηρήθηκε στην έγκαιρη πληρωμή των σχολικών φυλάκων που ανησύχησαν χθες.

Η εκκρεμότητα στα ένσημα του προσωπικού φύλαξης των σχολείων είχε οξύ οικονομικό αντίκτυπο για το Δήμο, καθώς η αναγνώριση της ασφάλισής τους για την πενταετία 2001-2006, είχε αποτιμηθεί σε δύο εκατομμύρια ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο συν τρία εκατομμύρια ευρώ για πρόστιμα. Χρήματα τα οποία θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει ο Δήμος, καθώς υπήρξαν δικαστικές αποφάσεις υπέρ των σχολικών φυλάκων που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να τους αναγνωριστεί ασφαλιστικά η πενταετία. Με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση δόθηκε στο Δήμο η δυνατότητα να μπει σε ρύθμιση χωρίς να καταβάλει το ποσό που αναλογούσε στα πρόστιμα.

Οπως εξήγησε στην «Π» ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων της Πάτρας, Ηλίας Τσούνας, ενημερώθηκε από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου ότι έχουν δρομολογήσει τη διαδικασία για να ρυθμιστεί το ποσό που αναλογεί στο αρχικό κεφάλαιο, για τους 55 φύλακες που είχαν προσφύγει δικαστικά. Αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερη φάση τακτοποίησης για άλλους 29 σχολικούς φύλακες, οι οποίοι είχαν ακολουθήσει διαφορετική οδό από την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Καθυστέρηση στην πληρωμή

Ανησυχία προκάλεσε στους σχολικούς φύλακες της Πάτρας το γεγονός ότι δεν είδαν χθες να έχουν περάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα χρήματα που αναλογούν στο δεκαπενθήμερό τους. Ως αορίστου χρόνου εργαζόμενοι είναι συνηθισμένο να πληρώνονται κάθε 10 και 22 του μηνός, και η χθεσινή καθυστέρηση επέφερε αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή, η οποία φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από τη συνεργαζόμενη τράπεζα. Αρχικά, υπήρξε η πληροφορία ότι το πρόβλημα οφειλόταν στο Δήμο. Ωστόσο, στελέχη του κάλεσαν το προεδρείο των σχολικών φυλάκων να δουν τα έγγραφα που πιστοποιούσαν, όπως είπαν, ότι έγιναν όλα στην ώρα τους.

Του

ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr