Πάτρα: Στο σχολείο ο Πελετίδης - Βρέθηκε στο 53ο Δημοτικό και μίλησε στους μαθητές (Φωτο) - pelop.gr


Πάτρα: Στο σχολείο ο Πελετίδης - Βρέθηκε στο 53ο Δημοτικό και μίλησε στους μαθητές (Φωτο)

Πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς η σημερινή, και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής, επισκέφθηκαν σχολεία του Δήμου μας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς.

Ο Δήμαρχος, με τους Αντιδημάρχους Τάκη Πετρόπουλο και Ανδρέα Αθανασόπουλο, επισκέφθηκαν το 53ο Δημοτικό Σχολείο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητά παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς, καλή σχολική χρονιά. Εσείς παιδιά, για μια ακόμα χρονιά, θα αποδείξετε ότι είσαστε αυτοί που διδάσκετε κι εμάς. Γι αυτό θέλουμε, μετά από χρόνια, που θα πετάξετε με τα δικά σας φτερά, η κοινωνία να είναι δική σας, να την απολαμβάνετε γιατί εσείς είσαστε η δύναμη. Το να είσαι όμως μια συγκροτημένη προσωπικότητα και να έχεις γνώση, να έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τη ζωή, πρέπει να έχεις αυτιά και μάτια ανοιχτά και να μαθαίνεις. Όλοι μαθαίνουμε. Από το σπίτι μας, την κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερα μαθαίνουμε από το σχολείο, από τους εκπαιδευτικούς μας. Έναν εκπαιδευτικό τιμούμε και σήμερα, είναι ο Ηλίας Κατσαούνος, ο διευθυντής του σχολείο σας, που έφυγε νωρίς από τη ζωή και το όνομά του πήρε το σχολικό συγκρότημα που βρισκόμαστε σήμερα. Ήταν ένας δάσκαλος παράδειγμα προς μίμηση, που διαμόρφωνε προσωπικότητες, και ανθρώπους. Προσδοκούμε σε μια κοινωνία που θα κυριαρχεί το δίκιο, δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση, στα σπίτια μας θα υπάρχει χαρά, με τα μέλη των οικογενειών να έχουν δουλειά. Όλα αυτά όμως, γίνονται μόνο με αγώνα και τον δρόμο μας τον έδειξε ο Ηλίας. Και οι πρώτοι που πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμά του, είσαστε εσείς.

Θέλουμε να ευχαριστούμε τους δασκάλους σας γιατί παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραμένουν αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Καλή χρονιά!».


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr