Ληστεία Αστικού ΚΤΕΛ: Εγκλειστος στις φυλακές συνέχιζε τη δράση του - pelop.gr


Ληστεία Αστικού ΚΤΕΛ: Εγκλειστος στις φυλακές συνέχιζε τη δράση του

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Πατρών, δύο περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχτηκαν στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στην Πάτρα, και στις 24 Μαρτίου 2019, στο Ναύπλιο. Στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης ερευνάται η διασύνδεση τριών σωφρονιστικών υπάλληλων με τον έγκλειστο που εμπλέκεται στις ληστείες.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 39χρονος, έγκλειστος - κατά τον χρόνο διάπραξης των ληστειών -σε κατάστημα κράτησης και ήδη σε διαφορετική σωφρονιστική δομή. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του, για ληστεία, απόδραση κρατουμένου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οπως πρόεκυψε από την έρευνα στις 27 του προηγούμενου Φεβρουαρίου διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε βγει από κατάστημα κράτησης, στο οποίο και επέστρεψε μετά την τέλεση της ληστείας. Στις 24 Μαρτίου, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το κατάστημα κράτησης, στο οποίο και επέστρεψε.

Την ίδια ημέρα αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, παπούτσια και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και ένα κινητό τηλέφωνο.

Για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο κατάστημα κράτησης, στις δυο παραπάνω περιπτώσεις και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας. Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν προχθές στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενώ στο σπίτι ενός εξ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr