Δ.Γκοτσούλιας:Τέλος εποχής για τον... «γιο του ταβερνιάρη»! - pelop.gr


Δ.Γκοτσούλιας:Τέλος εποχής για τον... «γιο του ταβερνιάρη»!

Τριάντα χρόνια, μίας πολυκύμαντης πορείας ενασχόλησης με τα κοινά έκλεισε στα τέλη Αυγούστου ο επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχος Δύμης Διονύσης Γκιτσούλιας, έχοντας όπως παραδέχεται ανάμεικτα συναισθήματα είναι και φυσικά πολυποίκιλα.

«Η εμπλοκή μου με την αυτοδιοίκηση υπήρξε συνειδητή μου επιλογή και δεν ήταν προϊόν τυχαίο, ούτε πίεσης, αλλά εσωτερική παρόρμηση να προσφέρω στον τόπο μου. Εδωσα όσες δυνάμεις διέθετα προκειμένου, μέσα από αρχές και αξίες, να φανώ αντάξιος στην εμπιστοσύνη που απλόχερα μου έδειξαν οι συνδημότες. Προσπάθειά μου, πέρα από λάθη και παραλείψεις, ήταν να αγωνιστώ, να ενώσω και όχι να διχάσω. Αγνόησα το πολιτικό κόστος και έκανα υπερβάσεις δύσκολες σε μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα, το προσωπικό συμφέρον υπερτερεί του γενικού. Προσπάθησα να βοηθήσω περισσότερο αδύναμους, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, σπάζοντας ταμπού και σε σύγκρουση με τον πολιτικό μου χώρο, γιατί πίστευα ότι η αυτοδιοίκηση είναι χώρος που αγκαλιάζει όλους, κρατώντας την κοινωνική συνοχή του τόπου σε υψηλό επίπεδο. Σεβάστηκα το δημόσιο χρήμα παρά τις προκλήσεις. Έζησα λιτά χωρίς έπαρση και αλαζονεία, ίσος μεταξύ ίσων» αναφέρει ο πρ. δήμαρχος μετά την ολοκλήρωση της θητείας ως αρχηγός της μειοψηφίας.

Δεν παραλείπει να εκφράζει ευγνωμοσύνη στους συμπολίτες του, «τεράστια» όπως λέει, αφού με την αγάπη τους ανέδειξαν τον «γιο του ταβερνιάρη» όπως έλεγαν οι προύχοντες της εποχής απαξιωτικά, ως πρώτο πολίτη του δήμου. «Η όποια συνεισφορά μου φυσικά θα αξιολογείται στο διηνεκές απ' όλους και θέλω να είναι αυστηροί μαζί μου, αλλά δίκαιοι» σημειώνει.

Τέλος ευχαριστεί την οικογένειά του, τη γυναίκα του, που ήταν δίπλα του υπομονετική και αυστηρός κριτής του, τα δύο παιδιά του που τον στερήθηκαν και φυσικά τη μητέρα του που τον έκανε καλό άνθρωπο, όπως πιστεύει.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr