Ενθουσιάστηκε ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου από την «Μήδεια» του πατρινού Δημήτρη Γεωργαλά - pelop.gr


Ενθουσιάστηκε ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου από την «Μήδεια» του πατρινού Δημήτρη Γεωργαλά

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επέλεξε την «Μήδεια» για την πρώτη θεατρική του έξοδο, μετά την ανάληψη του ρόλου του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μας κι ενθουσιάστηκε από την σκηνοθετική δεινότητα του Δημήτρη Γεωργαλά που παίζει πλάι του στον σπουδαίο «Οιδίποδα Τύραννο» και το ερμηνευτικό «κέντημα» της Τζούλης Σούμα που κρατά τον ομώνυμο ρόλο. Ήθελε από καιρό να απολαύσει την παράσταση που κέρδισε κοινό και ειδήμονες και στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε έσπευσε να την χαρεί.

Το χειροκρότημά του ήταν θερμότατο όπως και τα λόγια που είπε σε όλους τους συντελεστές της δουλειάς!

Το αριστούργημα του Ευριπίδη, «Μήδεια», συνεχίζεται στην καρδιά της πόλης, στην Ομόνοια και το εν λόγω ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο.Παρά τις δύσκολες συνθήκες, που επικράτησαν στο πρώτο κύκλο των παραστάσεων,με τις εθνικές εκλογές και τον καύσωνα η παράσταση σημείωσε απανωτά sold-out. Έτσι η αγάπη του κοινού και η θετική ανταπόκριση από τον Τύπο έκριναν επιβαλλόμενη την επανάληψή της. Η «Μήδεια» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, πριν δύο χρόνια,στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, STET- the English Theatre, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε η τραγωδία στα ελληνικά και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με Μήδεια την Μαριάνθη Σοντάκη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, συνεχίζει να πειραματίζεται και να δουλεύει πάνω στον λόγο του Ευριπίδη με την εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, που δίνει μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στην ιστορία.

Το ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει με οίστρο η Τζούλη Σούμα έχοντας πλάι της τους καίριους Κυριακή Καραλουκά,Γιώργο Σταυριανό, Νίκο Δερτιλή και Σταύρο Γιαννακόπουλο.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr