Αίγιο: Κανονικότητα και ανοικτές πόρτες ο πρώτος στόχος του Δ.Καλογερόπουλου - pelop.gr


Αίγιο: Κανονικότητα και ανοικτές πόρτες ο πρώτος στόχος του Δ.Καλογερόπουλου

Αποφασιμένος ν' αλλάξει τα δεδομένα του δήμου προς όφελος της κοινωνίας, μέσα από συνεργασίες και σωστή ιεράρχηση των θεμάτων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος βρίσκεται λίγες πρώτες μέρες στο γραφείο του, πιάνοντας κι επίσημα δουλειά, σε ένα γνώριμο γι' αυτόν πόστο, αφού έχει διατελέσει δήμαρχος Συμπολιτείας επί 12ετία.

Η ΑΡΧΗ

Η εκκίνηση, όπως διαπιστώνει ο ίδιος μιλώντας στην «Π», φέρνει εξ' ανάγκης τη δημοτική του αρχή «πολύ πιο πίσω χρονικά» από ότι θα ήταν υπό φυσιολογικές συνθήκες, αφού το οξυμένο πρόβλημα των σκουπιδιών τον αναγκάζει ν' αλλάξει πλεύση και να συμπλεύσει με την ωμή πραγματικότητα. Ενδεικτική είναι η πρώτη του διαπίστωση, στην οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα το τι θα ήθελε υπό άλλες συνθήκες και το τι εξαναγκάζεται τώρα να πράξει. «Μιλάμε για την ανάγκη αποκατάστασης της κανονικότητας αντί μιας αρχής δημιουργίας που θα θέλαμε», αποδίδοντας την αφετηρία στην οικονομική αιμοραγία του δήμου και κατά συνέπεια στην οικονομική δυσπραγία, εξαιτίας του υψηλού κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων σε ξένους ΧΥΤΑ.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισής τους ο κ.Καλογερόπουλος, αν κι έχει δεσμευτεί να ξεδιπλώσει σύντομα το πλήρες σχέδιό του, κάνει μια ευθεία παραδοχή, που τον αφορά. «Δεν μπορώ να σηκώσω μόνος μου το βάρος αυτό. Έχουμε ως εχθρό τη φιλοσοφία των πιο πολλών απογοητευμένων δημοτών, που δεν ανακυκλώνουν, πετούν τα πάντα όπου βρουν κι όλα αυτά πρέπει κάπου να πάνε» δηλώνει, αναπαράγοντας την πληροφορία που έχει, πως μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί σε άλλους χώρους περί τους 27 τόνους στερεών αποβλήτων.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Για την σύμπραξη με την τρίτη σε εκλογική δύναμη δημοτική παράταξη της Βασιλικής Ψυχράμη, η οποία έλαβε θέση αναπληρώτριας του δημάρχου, τρεις αντιδημαρχίες και ένα ακόμα δημοτικό πόστο, αλλά και την μικρότερη παράταξη του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου (με τον ίδιο σε προεδρία φορέα), ο Δ.Καλογερόπουλος μίλησε στην «Π» για «πράξη συνευθύνης», λέγοντας πως αυτό ήταν πάντα στην αυτοδιοικητική του νοοτροπία. «Δεν είναι τυχαίο πως πάντα έβγαινα από μία 4ετία με πιο πολλούς συμβούλους» λέει.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Σε ότι αφορά την επίθεση που δέχθηκε από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο για «προεκλογική συναλλαγή ώστε να κερδίσει τον β΄γύρο των εκλογών», ο δήμαρχος τόνισε πως ήταν επιλογή του να μην συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή, παρά την ανοιχτή του πρόσκληση, αφήνοντας όμως και πάλι «παράθυρο» συνεργασίας για το μέλλον. «Οι πόρτες θα΄ναι ανοιχτές για όποτε το θελήσουν» κατέληξε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr