Αίγιο:Επίθεση δημ. συμβούλου σε Αμβρόσιο-«Δεν θ' ανεχόμουν να ορκιστώ ενώπιόν του» - pelop.gr


Αίγιο:Επίθεση δημ. συμβούλου σε Αμβρόσιο-«Δεν θ' ανεχόμουν να ορκιστώ ενώπιόν του»

Επίθεση στον μητροπολίιτη Αμβρόσιο κάνει ο νεοκλελεγείς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Παπακωνσταντινόπουλου» Γιώργος Κουβαράς από το Διακοπτό, που επέλεξε να δώσει πολιτικό αντί θρησκευτικού όρκου, μαζί με τον επικεφαλής του, τη συνάδελφό του Μαρία Ιατροπούλου, εκλεγμένα μέλη κοινοτήτων και την εκπρόσωπο του ΚΚΕ Αγγελική Κουρή.

Εξηγώντας την απόφαση αυτή, παραδέχεται μεν πως είναι άθεος και υποστηρίζει ότι δεν θα ήταν ειλικρινές να πράξει το αντίθετο, αλλά χλευασμός προς τη Χριστιανική κοινότητα,την οποία σέβεται. Σημειώνει όμως ότι δεν θα ανεχόταν να ορκιστεί ενώπιον του δεσπότη, η στάση και τα λεγόμενα του οποίου τον προσβάλουν, αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς όπως «πρωτοπαλίκαρο του Ντερτιλή και της Χωροφυλακής, υμνητή του Χιτλερισμού-Ναζισμού και κήρυκα μίσους και βίας απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό», ενώ τον κατηγορεί ότι δεν ντράπηκε και τους νεκρούς στο Μάτι να τους παρουσιάσει ως «Θεϊκή εκδίκηση», κάνοντας λόγο για «απάνθρωπη προσωπικότητα», δίχως να ξεχνά και τη διαμάχη του με τους ομοφυλόφιλους.

Την επιλογή του πολιτικού όρκου σχετίζει ο κ. Κουβαράς και με τα μνημόνια αποφασισμένος να σταθεί πλάι σε αδύναμους, εργαζόμενους, νεολαία, αγρότες και συνταξιούχους.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr