Πάτρα: Γυναίκα σε κώμα από απλό τσίμπημα - Στη ΜΕΘ του "Αγ. Ανδρέα" - pelop.gr


Πάτρα: Γυναίκα σε κώμα από απλό τσίμπημα - Στη ΜΕΘ του "Αγ. Ανδρέα"

Οδυνηρή περιπέτεια επιφύλαξε ένα συνηθισμένο θαλασσινό μπάνιο σε μεσόκοπη πατρινή η οποία βρέθηκε στην εντατική έπειτα από τσίμπημα εντόμου και νοσηλεύεται επί ημέρες σε βαριά κατάσταση.

Η κυρία, η οποία μέχρι και το περιστατικό έχαιρε άκρας υγείας και παροιμιώδους ζωτικότητας, τσιμπήθηκε, πιθανότατα από σφήκα, ενώ απολάμβανε τη θάλασσα στην περιοχή του Λόγγου.

Φαίνεται ότι υπέστη αλλεργικό σοκ, ενδεχομένως και εξαιτίας κάποιου μολυσματικού φορτίου που μετέφερε το έντομο, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απόφραξη της τραχείας. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο κατέφθασε, αλλά είχε ήδη παρέλθει πολύτιμος χρόνος χωρίς να της παρασχεθούν οι ενδεικνυόμενες πρώτες βοήθειες γιατί αυτό δεν ήταν εφικτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο. Το όχημα την κατεύθυνε στο νοσοκομείο Αιγίου, ως πλησιέστερο, αλλά εκεί δεν υπήρχε η υποδομή για να βοηθηθεί. Ετσι, το ασθενοφόρο την παρέδωσε στο ΠΓΝΠ όπου και οδηγήθηκε στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη συνέχεια, και για πρακτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα» όπου και νοσηλεύεται σε κωματωδη κατάσταση επί δύο εβδομάδες περίπου. Προβλέψεις για την εξέλιξη δεν γίνονται, αλλά εκτιμάται ότι ήταν βαριά η επίδραση της ανακοπής στην εγκεφαλική χώρα και αυτό καθιστά τη συνθήκη ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Η γυναίκα είναι συνταξιούχος του αστυνομικού σώματος.

Είναι γνωστό ότι τα τσιμπήματα των εντόμων μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά μόνο τα πρόσωπα που έχουν διαγνωσμένο τέτοιο ιστορικό είναι προετοιμασμένα ώστε να αντιδράσουν άμεσα σε μια τέτοια περίπτωση. Κάθε άλλο άτομο το πιθανότερο είναι να αιφνιδιαστεί. Για τον λόγο αυτό, τα τσιμπήματα δεν πρέπει να υποτιμώνται από κανέναν.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr