Ακράτα: Ησαν περιβόλια και ξαφνικά «φύτρωσαν» οικοδομές - Λαμβάνει μέτρα η Πολεοδομία - pelop.gr


Ακράτα: Ησαν περιβόλια και ξαφνικά «φύτρωσαν» οικοδομές - Λαμβάνει μέτρα η Πολεοδομία

Στη διεξαγωγή ηλεκτρονικής κλήρωσης, για την ανάθεση μελέτης που αφορά στη αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως της παραλίας Συλίβαινας Ακράτας, προχώρησε η Πολεοδομία Αιγιάλειας, με απευθείας ανάθεση και αμοιβή άνω των 19.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα τμήματα, από την παλαιά εθνική οδό έως τη θάλασσα και όλη την αριστερή πλευρά στην κάθοδο του κεντρικού δρόμου και μέσω αυτής της διαδικασίας επιδιώκεται να μπει τάξη στην άναρχη δόμηση που επικρατεί εκεί. Αρχικά θα καταγραφούν τα ακριβή επίμαχα σημεία, αυτά δηλαδή που έχουν απόκλιση από το ΣΠ του 1927 και του 1957 και εν συνεχεία θα εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, εξήγησε στην «Π», ότι παρατηρήθηκαν σημεία που κάποτε υπάρχαν περιβόλια, από το '80 κι εντεύθεν να έχουν στη θέση τους οικοδομές, κάνοντας λόγο για «πιθανές παρανομίες ή παρατυπίες, σε κατευθύνσεις δρόμων, υπαιτιότης πολιτικών μηχανικών και όχι της Πολεοδομίας που εξέδωσε άδειες για νέα σπίτια, κατά το νόμο μέχρι το 2010».

Τώρα, ο δήμος σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις, σε έκταση που θα συμβαδίζει με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.

«Δεν θα γκρεμίσουμε ακίνητα, αλλά θα θεραπεύσουμε το πρόβλημα, με κάποια πολλά ή λίγα μέτρα γης» διευκρινίζει ο δήμαρχος, που θέτει ως ένα από τα πράγματα τα οποία θα πρέπει κάνει η επόμενη δημοτική αρχή, παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές του δήμου.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr