Αιγιάλεια: Παραθερίζουν μαζί με τους διαρρήκτες - pelop.gr


Αιγιάλεια: Παραθερίζουν μαζί με τους διαρρήκτες

«Σκιάχτρο» της καλοκαιρινής και κατά τ' άλλα ανέμελης περιόδου, έχουν γίνει για εκατοντάδες παραθεριστές, οι επιθέσεις διαρρηκτών στα εξοχικά τους, ανεξαρτήτως ώρας, απουσίας ή παρουσίας τους σε αυτά.

Στο στόχαστρο θρασύτατων δραστών, έχουν μπει, το τευλευταίο 48ωρο, πολλές κατοικίες, με προτίμηση σε περιοχές με λιγότερη κίνηση το ίδιο και από πλευράς επιτήρησης από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Σε κάποιες από τις πολλές περιπτώσεις που καταγράφονται, αλλά δεν φτάνουν όλες στην Αστυνομία λόγω ανεπιτυχούς δράσης των υπαιτίων, αυτοί «χτύπησαν» στην Παραλία Πλατάνου και στην Ποροβίτσα. Στο δεύτερο χωριό, στόχος των διαρρηκτών ήταν - στις 10 το βράδυ - σπίτι με την ιδιοκτήτρια να βλέπει ξαφνικά μπροτά της έναν μελαμψό καλοντυμένο άνδρα, ο οποίος όταν άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, τράπηκε σε φυγή.

Το προβλημα εστιάζεται σε πολλές συνοικίες της Ακράτας, με την εικόνα της προληπτικής αστυνόμευσης να είναι θολή, αφού άλλοι βλέπουν κι άλλοι πάλι όχι, περιπολικά της ΕΛΑΣ να διενεργούν ελέγχους. «Μετά την κλοπή που σημειώθηκε σε σπίτι, οι περιπολίες είναι έντονες» λέει στην «Π» κάτοικος της Π. Πλατάνου, ενώ και στην διπλανή Αιγείρα μία άλλη μάς καταμαρτυρά ότι «πολλές φορές περνάει περιπολικό και μάλιστα κάθε μέρα τουλάχιστον τέσσερις φορές».

Καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές, έλεγαν ότι δεν φαίνεται να πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη συμμορία, αλλά πιθανά για καταυλιζόμενους κοντά στο Αίγιο, που συνηθίζεται, τέτοια περίοδο, να πηγαίνουν σε τουριστικά μέρη τα οποία και γνωρίζουν, κάνοντας τις «δουλειές» τους.

Κατά γενική ομολογία όμως η ανατολική Αιγιάλεια πάσχει από αστυνόμευση και έχει την αιτία του στο γεγονός ότι γίνονται μεικτές περιπολίες των ΑΤ Αιγίου και Ακράτας, έχοντας να καλύψουν γεωγραφικά μια περιοχή 20 χλμ., με παραλίες και ορεινό όγκο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα οχήματα και το προσωπικό της Αστυνομίας Αιγιάλειας, απασχολείται εκ των πραγμάτων πιο πολύ μέσα στην πόλη του Αιγίου, όπου οι κλοπές είναι πιο πολύ συχνές, όπως το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν άνδρας 45 ετων μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι και αποπειράθηκε να αφαιρέσει τσαντάκι, αλλά έγινε αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες, τους επιτέθηκε και τους προκάλεσε σωματική βλάβη.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr