Τζάκι Κένεντι : Η εικόνα της πάντα αποπνέει στυλ, γοητεία και δυναμισμό - pelop.gr


Τζάκι Κένεντι : Η εικόνα της πάντα αποπνέει στυλ, γοητεία και δυναμισμό

Στις 28 Ιουλίου του 1929, στο Southampton της Αμερικής, γεννήθηκε η Jackie Kennedy. Η γυναίκα που επρόκειτο να παντρευτεί τον John F. Kennedy και να συνδεθεί με την μυθική αυτή δυναστεία, με μυθιστορηματικά πεπρωμένα, με τραγωδίες αλλά και μεγάλες νίκες.

Η εικόνα της πάντα αποπνέει δυναμική, αφοσίωση και βέβαια… στυλ. Παστέλ ταγιέρ, υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου, seventies γραμμές: είναι κάποια από τα στοιχεία που καθιερώθηκαν ως σήματα κατατεθέντα της πρώτης Κυρίας της Αμερικής. Αγαπούσε πολύ τους Γάλλους μόδιστρους, όπως τους Hubert de Givenchy, Coco Chanel και Elsa Schiaparelli. Αν και όταν παντρεύτηκε τον Kennedy φορούσε ένα υπέροχο λευκό φόρεμα (όλοι το θυμόμαστε) που υπέγραφε η Αμερικανίδα Ann Lowe.

Η γυναίκα που επανεφηύρε την γκαρνταρόμπα της «Πρώτης Κυρίας», πάνω απ' όλα παραμένει μέχρι σήμερα παράδειγμα θάρρους, ελευθερίας και γοητείας. Αυτό το καλοκαίρι κλείνουν 25 χρόνια από τον θάνατο της.

H γκαλερί Joseph στο Παρίσι το θεώρησε μια καλή αφορμή και συγκυρία για να αποτίνει φόρο τιμής στο αμερικάνικο αυτό είδωλο μέσα από μια έκθεση από σπάνιες φωτογραφίες. Πρόκειται για στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν κατά την περίοδο που η ίδια εθεωρείτο «η βασίλισσα της Αμερικής» και που ωστόσο παρουσιάζουν την εύθραυστη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Ξεκάθαρο must-see.

(ΠΗΓΗ:VOGUE)

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr