Αχαΐα: Σήμερα η τριμερής συνάντηση για τη Frigoglass - pelop.gr


Αχαΐα: Σήμερα η τριμερής συνάντηση για τη Frigoglass

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Frigoglass είχε χθες ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, όπου και τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Οπως τους ανακοίνωσε, σήμερα θα συνεδριάσει και το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, όπου θα παρθεί και απόφαση ψήφισμα συμπαράστασης, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις οικογένειες τους.

Εξάλλου, σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, την οποία συγκαλεί ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Νεφελούδης.

Η συνάντηση εκπροσώπων της διοίκησης της Frigoglass με το σωματείο εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, για τους όρους της απόλυσής τους, διεκόπη, καθώς το σωματείο πληροφορήθηκε ότι πρόθεση της εργοδοσίας είναι να τους απολύσει με βάση τον μνημονιακό νόμο του 2012, που βάζει πλαφόν στις αποζημιώσεις των εργαζομένων, ακόμα και με μεγάλη προϋπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν προσβλητικό να αντιμετωπίζονται κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, παράλληλα με την τριμερή συνάντηση, θα πραγματοποιείται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι, στο πλευρό των απολυόμενων της Frigoglass, συμπαρίσταται και το προσωπικό του εργοστασίου Crown Hellas Can Πάτρας, που παράγει κουτιά αλουμινίου για αναψυκτικά και μπίρες, δοχεία για κονσέρβες φρούτων και άλλα προϊόντα συσκευασίας.

Το ΔΣ του σωματείου και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΒΙΠΕ Πατρών, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, ενώ αντιπροσωπεία τους, θα βρίσκεται σήμερα στο πλευρό των απολυόμενων της Frigoglass.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr