Δυτική Ελλάδα: Τρέμει η γη και η ψυχή τους στην Ηλεία - pelop.gr


Δυτική Ελλάδα: Τρέμει η γη και η ψυχή τους στην Ηλεία

Ζημιές περιορισμένου βαθμού, έχουν αφήσει πίσω τους, οι επανειλημμένες σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 4 ρίχτερ, που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία.

Μέχρι χθες, ζημιές είχαν καταγραφεί στις περιοχές Κορακοχωρίου και Λεβεντοχωρίου στο Κατάκολο, ενώ χθες από τον σεισμό των 4,1 ρίχτερ, υπήρξαν ζημιές και στην Ανδραβίδα.

Οι καταστηματάρχες βρήκαν σε αρκετές περιπτώσεις τα εμπορεύματά τους σκορπισμένα στο πάτωμα ή στα ράφια, ρωγμές σε σπίτια και καταστήματα και σε μια περίπτωση σημειώθηκε πτώση βράχου μετά τα 4,7, από το βουνό του Κατακόλου, που έπεσε στην αυλή σπιτιού.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, αναφέρεται ότι μετά από συνεχείς επικοινωνίες και ενημερώσεις που υπήρξαν με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμο Χουλιάρα, αποφασίστηκε η έλευσή στην Ανδραβίδα, ειδικού επιστημονικού κλιμακίου από την Αθήνα το οποίο και θα εγκαταστήσει επιπλέον δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή για να παρακολουθεί από κοντά το φαινόμενο και να ενημερώνει τους πολίτες.

Το κλιμάκιο επρόκειτο να φτάσει χθες στην Ανδραβίδα, όπου αρχικά θα είχε συνεργασία με το δήμου και στη συνέχεια θα εγκαθιστούσε νέους σεισμογράφους, για να παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, ανακοίνωσε ακόμα ότι έχουν ελεγχθεί τα σχολεία από μηχανικούς του δήμου και κάποια σπίτια και ότι ο μηχανισμός του είναι σε επιφυλακή ήδη από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι δονήσεις και με συνεχείς συσκέψεις παρακολουθείται από κοντά το μείζον και πρωτόγνωρο για την περιοχή αυτό φαινόμενο.

Του

ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

spapandreou@pelop.gr,

Διαβάστε αναλυτικά στην "Π"

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr