Αλ. Μαλλιάς: Ακόμα κοχλάζει το "Μακεδονικό" - pelop.gr


Αλ. Μαλλιάς: Ακόμα κοχλάζει το "Μακεδονικό"

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, πολύπειρος και γνώστης του διεθνούς χάρτη όσο λίγοι, βρέθηκε χθες στα μέρη μας και μας τίμησε με την επίσκεψή του. Οχι ως διεκδικητής ψήφου, αλλά στο όνομα μιας μακράς γνωριμίας που ξεκίνησε από όταν έγινε συγγραφέας και δεν υποπτευόταν ότι θα χτυπήσει κάποτε πόρτα ευρωβουλής.

«Είναι ανώφελο να εθιστούμε στο να λέμε ότι εχθρός μας είναι ο αναθεωρητισμός και ο λαϊκισμός στην Ευρώπη και να ξεχνούμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό μέσα στην πατρίδα μας…» τόνισε ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Το σχετικό ερώτημα του έθεσε η «Π» κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο εκλογικό κέντρο του Νεκτάριου Φαρμάκη, παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκη και του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων, Νίκου Παπαδημάτου.

Ο Αλ. Μαλλιάς αναφέρθηκε στον Ιούλιο του 2015 με δημοψήφισμα, όταν ο ίδιος και άλλοι εξέφραζαν ειρηνικά στο Σύνταγμα την επιλογή τους «Μένουμε Ευρώπη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ χαιρέτιζαν το «όχι». Στη δική του συνείδηση και άλλων πολιτών καταγράφηκε ότι η ΝΔ κινήθηκε με γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. «Σήμερα, πιστεύω ότι έχω κάνει με τη ΝΔ την πιο σωστή επιλογή, με το σωστό κόμμα, στην πιο κρίσιμη μάχη για την Ευρώπη…».

Πιστεύει ότι το μακεδονικό επηρέασε πολύ τους Ελληνες, όχι απαραίτητα επειδή ήταν μια κακή συμφωνία- που ήταν, αφού αναγνωρίσαμε γλώσσα- αλλά επειδή οι πολίτες ένιωσαν ότι αγνοήθηκαν από την ελληνική ηγεσία και τις ξένες δυνάμεις. Και αυτή η δυσφορία εισπράττεται ακόμα ως έντονη οργή.

Κ.Μ.-Μ.Β.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr