«Εμείς, οι Πόντιοι της Αχαΐας» - Ειδικό ένθετο της "Π" - pelop.gr


«Εμείς, οι Πόντιοι της Αχαΐας» - Ειδικό ένθετο της "Π"

Η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ τιμά τους πρόσφυγες και τις οικογένειες τους εκδίδοντας

Ειδικό Αφιέρωμα στην Ημέρα Μνήμης «Εμείς, οι Πόντιοι της Αχαΐας».

Μέσα από τις αφηγήσεις των απογόνων της πρώτης γενιάς προσφύγων του Πόντου, η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ αφηγείται την απαρχή ενός συγκλονιστικού ατομικού, οικογενειακού και συλλογικού αγώνα για επιβίωση, δημιουργία, απόκτηση νέας ελπίδας και νέας πατρίδας.

Αχαϊκές οικογένειες με ρίζες πέρα από το Αιγαίο καταθέτουν εμπειρίες, περιγράφουν βιώματα, ανοίγουν σεντούκια και άλμπουμ και μοιράζονται μαζί μας το μικρό οικογενειακό θαύμα, συνθέτοντας μια εποποιία σε μια έκδοση.

Η ειδική έκδοση θα συμπεριληφθεί ως ένθετο στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στο φύλλο του Σαββάτου 18 Μαΐου, την παραμονή της Ημέρας Μνήμης.

Σήμερα, ώρα 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίαση της ειδικής έκδοσης σε συνδιοργάνωση με τον Φάρο Ποντίων Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Κωνσταντίνος Μάγνης και τα στελέχη του ποντιακού κινήματος: Αθηνά Ισόγλου και Αμαλία Δημητροπούλου. Μετά την παρουσίαση της έκδοσης, ο λόγος θα δοθεί στα μέλη των οικογενειών των απογόνων, που συνέβαλαν σημαντικά με τις αφηγήσεις τους και τη διάθεση των αρχείων τους στην ύλη της έκδοσης .

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr