ΔΝΤ: Η Ελλάδα ζήτησε να πληρώσει πρόωρα το 40% των δανείων! - pelop.gr


ΔΝΤ: Η Ελλάδα ζήτησε να πληρώσει πρόωρα το 40% των δανείων!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε σήμερα πως έλαβε το επίσημο αίτημα της Ελλάδος για πρόωρη αποπληρωμή του 40% των δανείων που οφείλει η χώρα μας στο διεθνή οργανισμό.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ραίς ανέφερε πως στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμμετείχαν στο πλαίσιο του κύκλου διαβουλεύσεων του άρθρου 4 για το 2019 στην αξιολόγηση της Ελλάδος μαζί με στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ESM που διενήργησαν έλεγχο στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Όπως είπε, η σχετική έκθεση του ΔΝΤ που θα περιλαμβάνει τα ευρήματα του ελέγχου θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα του 2019.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόωρη αποπληρωμή του ταμείου, ο Ράις ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το Ταμείο πως προτίθενται να αποπληρώσει πρόωρα το 40% των υφισταμένων δανείων του οργανισμού (3,7 δισ. ευρώ περίπου), κάτι που ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδικασιών διαχείρισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Η κίνηση αυτή είναι λογική», τόνισε ο Τζέρι Ραίς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η αποπληρωμή θα γίνει όταν παρασχεθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδος.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr