7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ξεκινήσαμε από Αγία Αικατερίνη - pelop.gr


7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ξεκινήσαμε από Αγία Αικατερίνη

Πρώτος ο αθλητικός χώρος της Αχαϊας ξεκίνησε την 7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση εκατοντάδων συσκευασιών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Από χθες, ξεκίνησαν παράλληλα και οι δράσεις πρόληψης και αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά, περιλαμβάνοντας δεκάδες δράσεις ευαισθητοποίησης, και θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου.

Διοργανώνεται σε συνεργασία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος- Διεύθυνση Υγείας, την INTERAMERICAN και την ΠΟΠΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Στηρίζεται από δεκάδες φορές σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρώτος σταθμός της κινητής ιατρικής μονάδας της Περιφέρειας ήταν η περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Οι παρασκευαστές Κωνσταντίνος Τεμπονέρας και Φίλιππας Κωνσταντίνος από την ιατρική μονάδα «Φροντίδα Υγείας» πήραν 20 δείγματα για δωρεάν λιπαιδιμικό έλεγχο, που θα διενεργήσει ο βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος Γεώργιος Κακούρης. Στην όλη προσπάθεια βοήθησε ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου π. Νεκτάριος Γαλάνης.

Σήμερα η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην περιοχή Αγίων Αποστόλων (Τρικάλων και Ιασίου). Ο λιπιδαιμικός έλεγχος, οι υπέρηχοι κοιλιακής αορτής, τα αλλεργικά τεστ γίνονται σε συνεργασία με τους γιατρούς και τα Διαγνωστικά Κέντρα : Ακτινολόγοι: Γεώργιος Β. Πατριαρχέας, Ελένη Καραγκούνη, Φροντίδα Υγείας, Β-Διάγνωση, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ VITA Α.Ε., Κουλούρης Δ. Διονύσιος και Μαρκοπούλου Επ. Σοφία.

Καθημερινά γίνεται συγκέντρωση Τροφίμων και Προϊόντων Προσωπικής Υγιεινής στα συνεργαζόμενα Σούπερ Μάρκετ, που είναι τα εξής: Ανδρικόπουλος, Αράπης 3A, AB Βασιλόπουλος (Δευτέρα και Τετάρτη), Κρόνος, Lidl, Mymarket, MetroCash&Carry, TheMart, MADi

Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων, παιδικών ρούχων και παιχνιδιών σε συνεργασία με τις Λέσχες Συστημάτων Προσκόπων Πάτρας, ΣΕΠ Κλάδος Λυκοπούλων Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας.

Τα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης, τα ρούχα και τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στους εξής φορείς:

  • Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού
  • Ιδρυμα Φωλιά του παιδιού
  • Ιδρυμα Κιβωτός Αγάπης
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS
  • Μητρόπολη Πατρών
  • Ερυθρός Σταυρός
Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr