Βλέπουν τον υπουργό για το ΤΕΙ Αιγίου - Εκκίνηση μαζί με διαφορετικό τέλος; - pelop.gr


Βλέπουν τον υπουργό για το ΤΕΙ Αιγίου - Εκκίνηση μαζί με διαφορετικό τέλος;

Κοινό βηματισμό, αλλά μόνο για το πολιτικό σκέλος, βρήκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές Αχαΐας με τον Δήμο Αιγιάλειας, λίγες μόλις ημέρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της παραμονής του ΤΕΙ Οπτικής-Οπτομετρίας στο Αίγιο.

Οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, παρότι απουσίαζαν, φρόντισαν να καλύψουν το ευδιάκριτο κενό κι έτσι

συγκάλεσαν σύσκεψη με τον δήμαρχο και υποψήφιους δημάρχους, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις για το «Σχέδιο Γαβρόγλου» και τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Θανάσης Παναγόπουλος, παρέστη για λίγο, σήκωσε τους τόνους και αποχώρησε, αναμένοντας από τους βουλευτές να τον ειδοποιήσουν για ένα ραντεβού με τον υπουργό, στο πλαίσιο της απόφασης. Το κλίμα ήταν ψυχρό, αφού πρόσφατα και οι τρεις τον είχαν αποκαλέσει «ανίκανο για το θέμα των σκουπιδιών και αυτός φρόντισε να τους το ανταποδώσει αποκαλώντας τους «λαγούς» μιλώντας για απουσία τους, ενώ τους χρειάζεται ο κόσμος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει μόνοι τους», λέγοντας πως αυτός «δεν τους έχει ανάγκη».

Παρόντων της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μαίρης Χρονοπούλου και του οικοδεσπότη του Εργατικού Κέντρου Πάνου Γεωργόπουλου, αν και με πενιχρή συμμετοχή άλλων εκπροσώπων φορέων της περιοχής, έγινε μία συζήτηση, που από τους ίδιους τους βουλευτές χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική», ωστόσο στο βάθος του θέματος της αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διεφάνη πως το Τμήμα Οπτικής -Οπτομετρίας θεωρείται «χαμένη υπόθεση», αφού πάσχει σε ακαδημαϊκά κριτήρια, Μάλιστα η κ. Αναγνωστοπούλου, που ως αν. υπουργός Παιδείας είχε «υπογράψει» την παράταση της λειτουργίας του εν λόγω ΤΕΙ, σε ερώτηση αν αιφνιδιάστηκε από την κατάργηση, έδειξε να το ανέμενε.

Οι βουλευτές δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν άμεσα σε συνάντηση με τον υπουργό (η οποία θα γίνει Τρίτη στις 2μ.μ) με τους Θαν. Παναγόπουλο και Χρ. Γούτο να επιμένουν σε απρόσκοπτη λειτουργία της Οπτικής, βάζοντας σε μετέπειτα χρονική σειρά τη σύσταση νέων τμημάτων.

Προτεραιότητα σε αυτά έθεσε η Βασ. Ψυχράμη, με τους βουλευτές να δείχνουν πιο πολύ σύμφωνοι και τον Δημ. Καλογερόπουλο να μην παίρνει κατ' ουσίαν θέση στο σύμπλεγμα (Οπτική ή νέα) και να μιλά γενικά για αναβάθμιση του ΤΕΙ.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr