«ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ»: Εκτρέφει την ποιότητα - pelop.gr


«ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ»: Εκτρέφει την ποιότητα

Άραγε τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επωνυμία «ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ»;

Αρκεί να αποκαλυφθεί ο ιθύνων νους για να αντιληφθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ταυτισμένη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, την ποιότητα και την άρτια λειτουργία. Κι αυτός είναι ο κ. Χρήστος Γιαννόπουλος. Το όνομά του συνοδεύει μία 20ετή επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας με τις εταιρείες Riopescaκαι Ανδρομέδα. Έχοντας ο ίδιος πάθος και μεράκι για την πρωτογενή παραγωγή αποφάσισε το 2016 να επενδύσει στον νομό Αχαΐαςαπό όπου κατάγεται, κατασκευάζοντας μια σύγχρονη μονάδα εκτροφής προβάτων πάνω και από τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική απόφαση έπαιξαν κυρίως οι προοπτικές που έχει η φέτα και η απήχηση της διεθνώς και η ανάγκη που έχουν οι κτηνοτρόφοι για υγιή και ανώτερα γενετικά ζώα.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πτώση στην παραδοσιακή προβατοτροφία γιατί, εκτός των άλλων, δεν υπάρχουν νέοι βοσκοί πρόθυμοι να αντικαταστήσουν τους παλαιούς. Αυτό το κενό έρχονται να υποκαταστήσουν οι σύγχρονες σταβλισμένες μονάδες με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας στο παραγόμενο γάλα προσφέροντας συνθήκες ευζωίας στα ζώα .

Σε αυτή την πρόκληση ανταποκρίθηκε ο κ. Γιαννόπουλος επενδύοντας στην δημιουργία της «ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ» στο Καγκάδι Αχαΐας, μια ιδανική τοποθεσία με ήπιο κλίμα έχοντας ως στόχο να παραγάγει υψηλής ποιότητας πρόβειο γάλα και ζώα αναπαραγωγής (θηλυκά και αρσενικά) για κτηνοτρόφους.

Οι εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 13. 400 τ.μ περιλαμβάνουν σύγχρονο Αρμεκτήριο72 θέσεων με ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση, Αναθρεπτήριο αρνιών με ελεγχόμενο κλίμα, και ξεχωριστούς στάβλους ανά κατηγορία ζώου, Αρμεγόμενα, Κριάρια, Αρνάδες.

Η μονάδα έχει χωρητικότητα 2.200 αρμεγομένων ζώων, 1.200 αρνάδων και 160 κριαριών. Οι φυλές που διαθέτει η φάρμα είναι: Lacaune(Λακόν) γαλλικής προέλευσης και Χίου ντόπιας προέλευσης και είναι από τις υψηλότερες γαλακτοπαραγωγικές φυλές ευρωπαϊκά.

Η παραγωγή της για το 2019 θα αγγίξει τους 1.000 τόνους πρόβειο γάλα και 1.500 βελτιωμένα ζώα αναπαραγωγής. Η συνολική επένδυση ανήλθε στα 4 εκ ευρώ και στην λειτουργία της απασχολούνται 15 άτομα ως μόνιμο προσωπικό από τα χωριά της περιοχής. Διευθυντής της μονάδας, υπεύθυνος πωλήσεων και προμηθειών είναι ο κος Κολοκούρης Χρήστος με σπουδές στα οικονομικά και 12ετή εμπειρία στην διοίκηση επιχειρήσεων.

Στην μονάδα απασχολείται μόνιμα κτηνίατρος με μεγάλη εμπειρία στα πρόβατα και μετεκπαίδευση στην Γερμανία, η κα Καζάκου Γεωργία η οποία ελέγχει τους κανόνες υγιεινής και συντονίζει ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία.

Στην διαχείριση του κοπαδιού, στην τεχνητή σπερματέγχυση και στην διατροφή η ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ αναζήτησε και έχει σταθερή συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους από το εξωτερικό οι οποίοι μαζί με την κτηνίατρο της μονάδας εφαρμόζουν στα πρόβατα όλες τις σύγχρονες πρακτικές βελτιώνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα τους.

Τα κυριότερα στοιχεία και πλεονεκτήματα που διαφοροποιούν την παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί η ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ είναι :

  • η ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση
  • η τεχνητή σπερματέγχυση
  • τεχνητή γαλουχία αρνιών
  • άριστες συνθήκες υγιεινής για την ευζωία του ζωικού πληθυσμού

Με την ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση καταγράφεται και αξιολογείται καθημερινά η παραγωγή γάλακτος κάθε ζώου ξεχωριστά.

Επίσης με την τεχνητή σπερματέγχυση μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιος είναι ο γονιός του κάθε αρνιού που γεννιέται στην μονάδα και κατά συνέπεια να κάνει επιλογή των ανώτερων γενετικά ζώων.

Αυτά τα στοιχεία επεξεργάζονται από την κτηνίατρο και τους συμβούλους της φάρμας και αποτελούν εργαλεία επιλογής των πλέον παραγωγικών ζώων που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους για αναπαραγωγή.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος της «ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ» είναι μέσα από τη γενετική επιλογή η δημιουργία ενός κοπαδιού που θα αποτελείται από ζώα υγιή, καθαρόαιμα και με υψηλές αποδόσεις γαλακτοπαραγωγής.

Με την επίσκεψη στο διαδικτυακό χώρο www.miliorafarm.gr θα εντυπωσιαστείτε με την αρτιότητα των εγκαταστάσεων, θα γνωρίσετε τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτό το μικρό «διαμάντι» του νομού μας και μπορείτε να έχετε αναλυτικότερες πληροφορίες για την παραγωγική διαδικασία.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr