Πάτρα: Κριτική στον Δήμαρχο = «πλήγμα στον θεσμό» - pelop.gr


Πάτρα: Κριτική στον Δήμαρχο = «πλήγμα στον θεσμό»

Δεν διακρίνει η δημοτική αρχή πολιτικό παραστράτημα πίσω από τη χρήση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πατρέων για προπαγάνδα, όπως την κατηγόρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Στο Δήμο πιστεύουν ότι η χρήση των επίσημων διαδικτυακών μέσων επιτρέπεται όταν βάλλεται ο θεσμός του δημάρχου και επικαλούνται ως αντικειμενικούς κριτές τους πολίτες.

Ο Γρ. Αλεξόπουλος έψεξε την δημοτική αρχή ότι έχει αναπτύξει μια ιδιοκτησιακή αντίληψη στη χρήση της ιστοσελίδας και της σελίδας του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την παρέμβασή του προσπάθησε να αναδείξει ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποδεσμευθεί από την κομματική νοοτροπία που έχει, έστω και αν προσπαθεί ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου να εμφανιστεί ως εκφραστής όλων των Πατρινών.

Επίσημος σχολιασμός δεν υπήρξε χθες εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Υπήρξε, όμως, ανεπίσημος. Κύκλοι της δημοτικής αρχής απάντησαν μέσω της «Π» ότι οι πολίτες βλέπουν την ιστοσελίδα και τη σελίδα του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κρίνουν. Προκαλούν, δε, όσους εμφανίζονται επικριτικοί απέναντι της να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υποψηφίου δημάρχου Πατρέων. «Ο Κώστας Πελετίδης φωτογραφίζεται με τα πληρώματα και ο κ. Αλεξόπουλος με τον αμερικανό πρέσβη. Αυτό όμως δεν θεωρείται προπαγάνδα γιατί είναι υπέρ των Αμερικανών... » ανέφεραν.

Επιμείναμε στο ερώτημά μας, προσθέτοντας αν είναι πολιτικά δεοντολογικό να απαντάει η δημοτική αρχή στους πολιτικούς αντιπάλους της (κόμματα, παρατάξεις κ.ο.κ.) από τα διαδικτυακά μέσα του Δήμου. Οι συνεργάτες της δημοτικής αρχής απάντησαν καταφατικά στο ερώτημά μας, υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή βάλλεται ο δήμαρχος ως θεσμός και η δημοτική αρχή. Αν η πολιτική διαφωνία αφορούσε την Λαϊκή Συσπείρωση θα απαντούσε η παράταξη, πρόσθεσαν.

Επίσης, ανώνυμοι υποστηρικτές της δημοτικής αρχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που έχουν αναλάβει εξωθεσμικά την στήριξή της) απέφευγαν να μπουν στην ουσία και κατηγόρησαν γενικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι της στερούν χώρο και χρόνο προβολής καθ' υπόδειξη. Αντιτείνουν ότι η ιστοσελίδα του Δήμου και η σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα βήμα επικοινωνίας με τους πολίτες και ο Γρ. Αλεξόπουλος αξιώνει να μην τα χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή για να μην γίνονται γνωστές οι θέσεις όταν δέχεται πολιτικές επιθέσεις από τους αντιπάλους της.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

vasilak@pelop.gr

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr