Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Rotting Christ - Η ανακοίνωση του διοργανωτή - pelop.gr


Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Rotting Christ - Η ανακοίνωση του διοργανωτή

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Ο διοργανωτής της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος με ανακοίνωση του στην σελίδα του στο facebook, έκανε γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις με το δήμο Πατρέων για την παραχώρηση της Αίγλης στη Veso Mare δεν είχαν ευχάριστη κατάληξη για τους φίλους του συγκροτήματος και ως εκ τούτου, λόγω της μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης η συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί.

Γιώργος Σταματόπουλος - GG Events - Διοργανωτής συναυλίας, ανακοίνωση στο facebook:

Μετά από πολύωρη συζήτηση με το Δήμο Πατρέων και το Δήμαρχο προσωπικά είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν βγάλαμε καμία άκρη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας δυνατός χώρος που να μπορέσει να μας φιλοξενήσει για να γίνει το live σήμερα. Ως διοργάνωση απευθυνθήκαμε σε όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να γίνει αυτό το live, του οποίου τη διεξαγωγή πήραμε πολύ προσωπικά μιας και θιχτήκαμε και εμείς ως διοργανωτές και οι φίλοι αυτης της σπουδαίας μπάντας, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ LIVE ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ. Φάνηκε όμως διαλλακτικός στο να εξετάσει το θέμα μας για νέα αίτηση σε νέα ημερομηνία. Είμαστε σε επικοινωνία με το Σάκη Τόλη προκειμένου να μας δώσει νέα ημερομηνία και να κάνουμε εκ νέου την αίτηση στο Δήμο. Θα αναρτήσουμε για λόγους διαύγειας την αίτηση μας στη σελίδα του event, έτσι ώστε να ξερετε κι εσείς τι συμβαίνει, και επιτέλους να εξιχνιάσουμε πόσο μας δουλεύει ο Δήμος και αν μας δουλεύει. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Μπορείτε όλοι να πάρετε τα χρήματα της προπώλησης σας πίσω, τόσο στα φυσικά σημεία, όσο και στη Βίβα. Σας ευχαριστούμε όλους για την απέραντη στήριξη σας και ελπίζουμε ολόψυχα να τα πούμε όλοι μαζί στη νέα ημερομηνία!!! Stay tuned, θα υπάρξουν κι άλλες ενημερώσεις!

H ανακοίνωση της μπάντας στο facebook

Με μεγάλη θλίψη άλλα και μεγάλη οργή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της μπάντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα -15 Μαρτίου- συναυλία στην Πάτρα δυστυχώς ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ πάρα τις υπέρμετρες προσπάθειες που κάναμε μέχρι τελευταία στιγμή για να πραγματοποιηθεί! Οι πραγματικά σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε ότι μπορούσαν ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που στα ματιά τους ήταν ακραίο. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συγκεκριμένους θεοσεβούμενους και όχι μόνο «κυρίους» ότι μπορεί να χάθηκε η σημερινή μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Η ελευθερία του λόγου και της σκέψης είναι ένα δικαίωμα το όποιο σαν μπάντα μαχόμαστε και υποστηρίζουμε εμπράκτως για περισσότερο από 30 χρονιά σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου με οποιοδήποτε κόστος και έχουμε σκοπό να το κάνουμε μέχρι τέλους οπότε σύντομα ανακοινώνουμε νέα ημερομηνία στην Πάτρα στον ίδιο χώρο και να είστε σίγουροι ότι αυτήν την φόρα θα γίνει ...NON SERVIAM!

SAKIS εκ μερους των ROTTING CHRIST

Υ.Γ.

1-Την συγγνώμη μας προς όλους τους φίλους της μπάντας για την οποιαδήποτε πιθανή ταλαιπωρία υπέστησαν αυτές τις μέρες. Εάν κάποιος από αυτούς επιθυμεί μπορεί να εξαργυρώσει το εισιτήριο του στην διοργανώτρια εταιρεία μέχρι την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας

2-Τον σεβασμό μας σε όλους τους καλλιτέχνες και φυσικά στους Metal αδελφούς μας για την αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Το θέμα είναι ολονών μας!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΑΚΑ

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Αγγελάκα προκάλεσε η απόφαση ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη του Δήμου Πατρέων λόγω "τεχνικών προβλημάτων".

Ο γνωστός μουσικός με δήλωση του υπονοεί πως οι λόγοι της ματαίωσης της συναυλίας στην Αίγλη δεν είναι τεχνικοί αλλά πρόκειται για απόφαση μετά από πιέσεις.

Παράλληλαμ σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό από μεριάς του μέταλ συγκροτήματος αν τελικά θα έρθουν στην Πάτρα για την συναυλία. Θυμηθείτε το σημερινό ρεπορτάζ της "Π" εδώ: Σήμερα η απόφαση για τη συναυλία που δίχασε

Το μήνυμα του γνωστού μουσικού αναφέρει:

Rotting Greece μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη του δήμου Πατρέων.Αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία τους είτε σήμερα κανονικά είτε την Κυριακή, μιας και θα έχει αποκατασταθεί το "τεχνικό πρόβλημα" μέχρι τότε,δεν πρόκειται ούτε εμείς να παίξουμε το Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο. Εύχομαι ο "προοδευτικός" δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη.

Γ.Αγγελάκας

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ελεύθερη έκφραση και ο πλουραλισμός στον πολιτισμό είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές μιας σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό, να προωθούνται και να διαφυλάσσονται σε εποχές που η Ακροδεξιά (όπως εμφανίζεται μέσα από φασιστικά πολιτικά κόμματα, «ακραίους» μητροπολίτες, παραθρησκευτικές ομάδες κ.α.) προσπαθεί να επανεμφανιστεί.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης της «Αίγλης» για τη διεξαγωγή συναυλίας metal συγκροτήματος μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν τολμούμε να πιστέψουμε όσα φημολογούνται, ότι για αυτή την ακύρωση ευθύνονται οι παρεμβάσεις ακροδεξιών υποψηφίων και του Μητροπολίτη Πατρών. Αν το παραμικρό από αυτά, έχει δόση αλήθειας, εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το όραμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Πολιτισμό και την αναγκαία αντίσταση που πρέπει να επιδεικνύει μια προοδευτική Δημοτική Αρχή απέναντι στις σκοταδιστικές φωνές.΄

Επιπλέον, οι δημοτικοί χώροι πρέπει να είναι στη διάθεση των δημοτών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, είτε μέσω των πολιτιστικών συλλόγων, των πολιτικών συλλογικοτήτων και άλλων ομάδων που υπάρχουν στην πόλη, είτε μέσω τοπικών εταιρειών παραγωγής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Θεωρούμε, ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση της για ακύρωση της συγκεκριμένης συναυλίας.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr