Χωρίς τον Καρλ Λάγκερφλεντ έγιναν τα ντεφιλέ της Chanel - pelop.gr


Χωρίς τον Καρλ Λάγκερφλεντ έγιναν τα ντεφιλέ της Chanel

Στον μεσογειακό κήπο της βίλας δέσποζε η πισίνα, ενώ τριγύρω της έστεκαν κυπαρίσσια, φοίνικες και πορτοκαλιές. Έλειπε όμως ο «οικοδεσπότης» της. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά από το 1983, χρονιά που ξεκίνησε η συνεργασία του με τη Chanel, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, ο 85χρονος Καρλ Λάγκερφελντ, δεν εμφανίστηκε για τον καθιερωμένο χαιρετισμό στο τέλος ενός ντεφιλέ - λόγω «κούρασης», σύμφωνα με τον οίκο.

Η απουσία του Λάγκερφελντ έκανε αίσθηση, όμως η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής για το καλοκαίρι του 2019 που ξεκίνησε και τελείωσε μέσα στην εβδομάδα κύλησε, κατά τα άλλα, ομαλά.

Η ανοιξιάτικη haute couture συλλογή του Λάγκερφελντ για τον οίκο ήταν μια αναφορά στον 18ο αιώνα και για τον σκοπό αυτό ο «Κάιζερ» μετέτρεψε το Grand Palais σε ιταλική έπαυλη με πισίνα και εντυπωσιακό κήπο με επιβλητικά φυτά που ερχόταν σε αντίθεση με το χιονισμένο Παρίσι.

Η Villa Chanel, όπως αναγραφόταν στις προσκλήσεις, ήταν ένα πλούσιο σκηνικό βασισμένο στο La Vigie, την έπαυλη στο Μόντε Κάρλο, στην οποία ο Λάγκερφελντ περνούσε τα καλοκαίρια τη δεκαετία του 1980.Όχι ότι τα ρούχα της συλλογής ήταν πολύ κατάλληλα για χαλάρωση σε ξαπλώστρες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian». Η επίδειξη άνοιξε με μια σειρά ανοιχτόχρωμων τουίντ ταγιέρ με μακριές pencil φούστες. Αργότερα το σόου απέκτησε διάθεση της δεκαετίας του 1950 με βραδινές τουαλέτες, αλλά αντί για μπολερό συνδυασμένες με κοντά δερμάτινα τζάκετ.Δαντελένια φορέματα, τούλινες λεπτομέρειες, κεντημένα λουλούδια ξεχώρισαν στη συλλογή.

Κυρίαρχα χρώματα ήταν το λευκό και το μαύρο σε διαφορετικά υφάσματα και υφές ωστόσο, αλλά παρουσιάστηκαν και δημιουργίες ροζ και στο χρώμα της μέντας.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr