Ο Σον Εβανς στο δρόμο του Προμηθέα... - pelop.gr


Ο Σον Εβανς στο δρόμο του Προμηθέα...

Ο Δεκέμβριος του 2017 ήταν ένας περίεργος μήνας για τον Προμηθέα.

Πριν καλά-καλά κωπάσουν οι πανηγυρισμοί από την ξεγυρισμένη «30άρα» επί του Αρη, ήρθαν κάποια φάλτσα στο εσωτερικό της ομάδας του Μάκη Γιατρά, τα οποία οδήγησαν στην καρατόμηση των Τρέβορ Ρέλεοφρντ και Σον Εβανς.

Και μιλάμε για μια απόφαση που έκανε το γύρο της μπασκετικής Ελλάδας, καθώς επρόκειτο για δυο από τους καλύτερους παίκτες όχι μόνο του Προμηθέα, αλλά ολόκληρου του πρωταθλήματος (ειδικά ο Εβανς).

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ρέλεφορντ και Εβανς πέρασαν την «λεπτή κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει ο Μ. Γιατράς ως προς τα στοιχεία της ομαδικότητας που θα έπρεπε (και που θα πρέπει) να διέπουν τους «Προμηθείς» σε αγωνιστικό επίπεδο. Με λίγα λόγια, όταν το σταφ του Προμηθέα διέγνωσε μικροβεντετισμούς, ατομισμούς, «καψούρα» και έγνοια πρώτα για τα στιατιστικά και μετά (ή και καθόλου) για το συμπαίκτη, χτύπησε το καμπανάκι. Οι δυο Αμερικανοί προφανώς δεν το άκουσαν και το κερασάκι στην τούρτα δόθηκε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό στην Πάτρα (ήττα Προμηθέα με 80-76), όταν ο μεν Ρέλεφορντ μουρμούριζε στον πάγκο για τη μικρή συμμετοχή που είχε και ο δε Εβανς δυσφόρησε σε μια αλλαγή που έγινε (έκανε τα δικά του μέσα στο παρκέ...) και στην συνέχεια δεν έδωσε το χέρι του στον Μάκη Γιατρά.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ακριβώς έναν χρόνο μετά ο Εβανς να βρεθεί απέναντι στον Προμηθέα ως παίκτης του Ηφαιστου Λήμνου. Ο ίδιος ο Αμερικανός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις πριν από το παιχνίδι, όμως από ανθρώπους του Ηφαιστου μάθαμε πως περιμένει πώς και πως την αναμέτρηση του Σαββάτου (3.30μ.μ.). Αυτό αποτελεί από μόνο του έναν έξτρα λόγο, προκειμένου οι «Προμηθείς» να δείξουν μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση στο προσεχές παιχνίδι.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Ας κάνουμε, όμως, μια σύγκριση των αριθμών του Σον Εβανς με την φανέλα του Προμηθέα και του Σον Εβανς ως παίκτη του Ηφαιστου Λήμνου. Εχουμε και λέμε:

ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ: Σε 9 αγώνες στην Α1 είχε 111 πόντους (μ.ό. 12,3), με 21/30 ελεύθερες βολές και 45/84 δίποντα. Παράλληλα, είχε 50 ριμπάουντ (31 αμυντικά και 19 επιθετικά), 8 ασίστ, 9 κοψίματα, 13 κλεψίματα και 16 λάθη, ενώ σε 23΄ συμμετοχής, κατά μέσο όρο, είχε συγκεντρώσει 117 βαθμούς στο Ranking.

ΜΕ ΗΦΑΙΣΤΟ ΛΗΜΝΟΥ: Σε 7 παιχνίδια έχει πετύχει 84 πόντους (μ.ό. 12), με 28/51 ελεύθερες βολές και 28/57 δίποντα. Παράλληλα, έχει μαζέψει 55 ριμπάουντ (36 αμυντικά και 19 επιθετικά), ενώ έχει κάνει 6 ασίστ, 1 κόψιμο, 9 κλεψίματα και 6 λάθη. Στα 24,5΄ που αγωνίζεται, κατά μέσο όρο, σε κάθε παιχνίδι έχει συγκεντρώσει 116 βαθμούς στο Ranking.

Οι ψηλοί του Προμηθέα θα έχουν δύσκολο έργο στο να περιορίσουν τον Εβανς, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για τον μοναδικό επικίνδυνο παίκτη του Ηφαιστου. Αν οι «Προμηθείς» πάνε σε μια λογική τύπου εμείς εναντίον του Εβανς, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποπροσανατολιστούν και αυτός ο αποπροσανατολισμός να στοιχήσει...

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr