Αίγιο:«Επαιξε μπάλα» και πέτυχε διπλό-Πολλαπλάσια της αρχικής η χρηματοδότηση αθλητικών χώρων - pelop.gr


Αίγιο:«Επαιξε μπάλα» και πέτυχε διπλό-Πολλαπλάσια της αρχικής η χρηματοδότηση αθλητικών χώρων

Αλλαγή στην αλλαγή, προς τα επάνω, καταγράφεται στον προγραμματισμό αναβάθμισης αθλητικών υποδομών του Δήμου Αιγιάλειας, ο οποίος ξεκίνησε με προβλεπόμενο κονδύλι 400 χιλιάδων ευρώ, πρόσφατα τροποποιήθηκε άτυπα στις 760 χιλιάδες κι εντός των ημερών αναμένεται να αυξηθεί επιπλέον.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής, καθορίζονται πολιτικά, ανάμεσα στον δημοτικό Τομέα Αθλητισμού και την Περιφέρεια, αφού οι χρηματοδοτήσεις θα αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Στράτος Βαρδάκης, ως κύριος συνομιλητής του Απόστολου Κατσιφάρα, τον έχει πείσει ότι ο εκσυγχρονισμός γηπεδικών χώρων είναι προς όφελος των αθλητών, του μαζικού, σωματειακού και σχολικού αθλητισμού, λαμβάνοντας έτσι την υπόσχεση για συνολικό κονδύλι που θα φτάνει σχεδόν το 1 εκατ. ευρω.

ΤΑΜΕΙΟ

Κατά πληροφορίες της «Π», στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΔΕ (η οποία αναβλήθηκε τη Δευτέρα λόγω της πρωθυπουργικής επίσκεψης στα Καλάβρυτα), επρόκειτο να εγκριθεί η τελική πρόταση του δήμου, για βελτίωση εγκαταστάσεων και στις περιοχές Ροδιάς-Διακοπτού, πέραν των ήδη προενταγμένων σε Αίγιο-Αβυθο-Καμάρες και Αιγείρα.

Το συνολικό ποσό που θα δοθεί, τα έτη 2019 και 2020, εκτινάχθηκε στις 860.000 ευρώ, από τα οποία τα μισά περίπου θα πέσουν άμεσα στην κατασκευή αποδυτηρίων στίβου στο Στάδιο Αιγίου, στην επισκευή γηπέδων, μπάσκετ στην Αιγείρα, αντισφαίρισης στην Αβυθο, στην κατασκευή κερκίδων στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Νικ. Πλαστήρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου και σε χλοοτάπητες των σταδίων Καμαρών και Ακολης, όπως και δύο τοιχίων αντιστήριξης στο γήπεδο Ζήριας.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Στα παραπάνω 9 έργα, προστίθενται ανάλογα στα γήπεδα Ροδιάς και Διακοπτού, με 120.000 έκαστο, τα οποία διεκδίκησαν με παρεμβάσεις τους στην ΠΔΕ, τόσο ο αντιδήμαρχος Διακοπτού Παναγιώτης Μαρινόπουλος, όσο και ο κοινοτάρχης Ροδιάς Βασίλης Ροδόπουλος.

Σημαντική πάντως θεωρείται η επέκταση του γηπέδου αντισφαίρισης (στο Κολυμβητήριο Αιγίου) εκατέρωθεν κατά 3,5 μέτρα και σε συνολική επιφάνεια 140 τ.μ, αλλά και το στρώσιμο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr