Φάκελος Παράκτιοι: 26 χώρες, 12 αθλήματα, επέτειος από την ανάθεση της Ταραγόνα! - pelop.gr


Φάκελος Παράκτιοι: 26 χώρες, 12 αθλήματα, επέτειος από την ανάθεση της Ταραγόνα!

Ενας χρόνος, παρά μια ημέρα (13 Οκτωβρίου 2017), συμπληρώνεται από την ανάθεση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 στην πόλη μας και η «Π» ανοίγει σήμερα τον φάκελο της διοργάνωσης, η οποία αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 25/8 και θα ολοκληρωθούν στις 31/8, με τις αποστολές να εγκαθίστανται στα μέρη μας μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Συνολικά θα συμμετάσχουν 26 χώρες, η διοργανώτρια Ελλάδα, που θα εκπροσωπηθεί σε όλα τα αθλήματα και οι Λιβύη, Σερβία, Γαλλία, Λίβανος, Σαν Μαρίνο, ΦΥΡΟΜ, Πορτογαλία, Κύπρος, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ανδόρα, Κροατία, Μονακό, Τυνησία, Αλγερία, Κοσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Συρία, Μαρόκο, Ιταλία, Αλβανία, Αίγυπτος, Ισπανία, Μάλτα και Σλοβενία. Τα αθλήματα που θα διεξαχθούν είναι τα μπιτς σόκερ, μπιτς χάντμπολ, μπιτς βόλεϊ, μπιτς ρέστλινγκ, κωπηλασία, κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, δίαθλο, πόλο θαλάσσης, τεχνική κολύμβηση, σκι, κανόε-καγιάκ και ιστιοπλοϊα (σαν exhibition), με τις εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες στις αρχές του καλοκαιριού (αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε στο στάδιο των δημοπρατήσεων, ενώ τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η κατασκευή των γηπέδων).

Σε κάθε περίπτωση, το Ελος της Αγυιάς θα αλλάξει ριζικά όψη, καθώς εκεί θα δημιουργηθεί μια οργανωμένη εγκατάσταση, με δυο μεγάλα γήπεδα για τα αθλήματα άμμου, το ένα με μόνιμες κερκίδες 2.500 θέσεων (με δυνατότητα επέκτασης και στις 5.000) και σύγχρονα αποδυτήρια και το δεύτερο με χρήση και ως συναυλιακού χώρου εξαιτίας της ειδικής μορφολογίας και του ιδιαίτερου ορίζοντα στην τοποθεσία κατασκευής του.

Το «αρχηγείο» της διοργάνωσης θα είναι στην Πλαζ, εκεί όπου θα λειτουργούν ο χώρος για το ντόπινγκ κοντρόλ, τα ιατρεία, κλπ, ενώ θα γίνει και αναδιαμόρφωση του Μώλου της Αγίου Νικολάου, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν τα αθλήματα ανοικτής θάλασσας (οι πατρινοί πήραν ήδη μια πρώτη γεύση πριν από μερικούς μήνες με το test event της ΚΟΕ).

Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο μηχανικός Θόδωρος Μενεγής, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την Πολιτεία και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας και να κυλήσουν όλα άψογα στους Αγώνες. «Στόχος μας είναι η διοργάνωση να βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια της περιοχής. Θέλουμε τα έργα να μείνουν παρακαταθήκη, έτσι ώστε στο μέλλον να έρθουν κι άλλες διοργανώσεις στην Πάτρα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας, αλλά και να κάνουμε και μια έμπρακτη χρήση-αξιοποίηση του Θαλασσίου Μετώπου που μας παραδόθηκε». Ο Θ. Μενεγής αποκάλυψε ότι στη διάρκεια των αγώνων θα γίνουν πολλά παράλληλα δρώμενα, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και άλλα (π.χ. εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια ζωής του ΝΟΠ, φεστιβάλ Μεσογειακής κουζίνας, κλπ), τα οποία θα διαφημίσουν και θα προβάλουν την περιοχή μας, ενισχύοντας τον αθλητισμό τουρισμό.

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν...

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Ολοι τους αντιπροσωπεύουν φορείς της περιοχής και κοινωνικές ομάδες που έχουν άμεση σχέση και με τον αθλητισμό, αλλά και με άλλα κομμάτια της ζωής, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στην επιτυχία της διοργάνωσης. Αναλυτικά τα 17 μέλη: Θόδωρος Μενεγής (πρόεδρος), Πλάτωνας Μαρλαφέκας (αντιπρόεδρος), Ηλίας Γρηγόρης (γραμματέας), Κωνσταντινός Μαλαμής, Ουρανία Πάλμου, Αγγελική Τσονάκα, Μαρία Αντύπα, Βάσω Καραντάσιου, Αγγελος Ροζής, Κώστας Πετρόπουλος, Κώστας Καρπέτας, Γιώργος Καραμπέτσος, Τάκης Πετρόπουλος, Κώστας Καλογερόπουλος, Δήμητρα Παπαδημητρίου, Πάρης Γεωργακόπουλος και Αλέξης Σκαρμέας. Να σημειωθεί, τέλος, και κάτι σημαντικό: Ολα τα μέλη εργάζονται ήδη αμμισθί, με μοναδικό στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr