Πάτρα - Δίκη για το φόνο Χέντερσον: Τα 11 «δεύτερα» του φοβερού ριπλέι - pelop.gr


Πάτρα - Δίκη για το φόνο Χέντερσον: Τα 11 «δεύτερα» του φοβερού ριπλέι

Με την προβολή των βίντεο που ελήφθησαν από τις κάμερες ασφαλείας δύο καταστημάτων στον Λαγανά, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον.

Επρόκειτο για επτά βίντεο, έξι από το κατάστημα «Barcode» όπου διασκέδαζε ο Αμερικανός με την παρέα του και ένα από κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του μπαρ «Lash» και το οποίο δείχνει τον θανάσιμο ομαδικό ξυλοδαρμό.

Ωστόσο, από τα επτά βίντεο που παρουσιάστηκαν, τέσσερα μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές πληροφορίες στο δικαστήριο, για το τι πραγματικά συνέβη και ποια είναι η ευθύνη, ενός εκάστου των κατηγορουμένων.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΑΝ

Το πρώτο βίντεο δείχνει σε πρώτο πλάνο τον έναν από τους κατηγορουμένους, τον Ελληνα μπάρμαν του «Barcode». Σχεδόν σε όλη την διάρκειά του, τον δείχνει να κάνει απλά την δουλειά του, και μόλις ξεκινά το επεισόδιο, να τρέχει και αυτός προς την έξοδο μαζί με άλλα μέλη του καταστήματος.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΑΒΓΑΣ

Το τρίτο βίντεο, είναι αρκετά κατατοπιστικό. Ο Αμερικανός διασκεδάζει όρθιος με έναν φίλο του και την Σέρβα, η οποία φέρεται να έκανε δημόσιες σχέσεις στο κατάστημα. Κάποια στιγμή, ακουμπούν σε ένα ψηλό τραπέζι. Πίνουν τις μπύρες τους, βγάζουν σέλφι με τα κινητά τους και γενικά φαίνονται να διασκεδάζουν. Κάποια στιγμή, ένα από τα άτομα του τραπεζιού, εμφανίζεται να μιλά έντονα με τον Μπακάρι και να χειρονομεί. Ξαφνικά σκαμπιλίζει δυνατά τον Αμερικανό, ο οποίος ξαφνιάζεται, αλλά μετά ανταποδίδει το χτύπημα με ένα μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι και τουλάχιστον μια γροθιά. Στη συμπλοκή μπαίνουν κι άλλοι, και όλοι μαζί βγαίνουν έξω από το κατάστημα.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

spapandreou@pelop.gr

Διαβάστε αναλυτικά στην "Π"

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr