Ο Δήμος Πατρέων παρέχει νομική συνδρομή σε υπαλλήλους του, που διώκονται για παράβαση στην υπηρεσία - pelop.gr


Ο Δήμος Πατρέων παρέχει νομική συνδρομή σε υπαλλήλους του, που διώκονται για παράβαση στην υπηρεσία

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων να προσφέρει νομική στήριξη σε εργαζόμενούς του στα νεκροταφεία, οι οποίοι οδηγούνται στη ακροατήριο την ερχόμενη Δευτέρα για να διερευνηθεί εάν με πράξεις τους ζημίωσαν το Δήμο. Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της οικονομικής επιτροπής και μη, επικρίνουν την δημοτική αρχή επειδή δεν ικανοποίησε το αίτημά τους να διαβάσουν το κλητήριο θέσπισμα για να έχουν βαθύτερη γνώση σχετικά με την υπόθεση που θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών σε λίγες ημέρες.

  • Ο Θόδωρος Ξυλιάς, μέλος της επιτροπής και της παράταξης Χριστόπουλου, δήλωσε στην «Π» ότι απείχε της ψηφοφορίας. «Ζητήσαμε διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα και η δημοτική αρχή αρνήθηκε να μας δώσει το κλητήριο θέσπισμα, ώστε να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί» είπε και βρήκε οξύμωρο το σχήμα από την μια να ορίζει ο Δήμος δικηγόρο για τους εργαζόμενους και από την άλλη να ορίζει δικηγόρο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Πρόσθεσε ότι σε τέτοιες υποθέσεις πρέπει να πέφτει άπλετο φως και η Δημοτική Αρχή όφειλε να είναι προσεκτικότερη στις εισηγήσεις της. Ενα ζήτημα που μπέρδεψε τα μέλη της αντιπολίτευσης στην οικονομική επιτροπή είναι ότι σε κάποιους από εργαζόμενους που ζήτησαν τη νομική στήριξη έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές στην υπηρεσία από τη δημοτική αρχή.
  • Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Σιγαλός έψαξε τον νόμο και διαπίστωσε ότι, εκτός από όσα αναφέρονται στην εισήγηση της δημοτικής αρχής για το δικαίωμα των εργαζόμενων να ζητούν νομική στήριξη από τον Δήμο, αναφέρει ακόμα ότι στερούνται της νομικής κάλυψης στην περίπτωση που η άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας.
  • Ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, χαρακτήρισε προκλητική πράξη την υπογραφή της σχετικής εισήγησης από τον δήμαρχο. «Προδίδει, αφενός μεν ασέβεια προς το υστέρημα του φορολογούμενου, αφετέρου δε αντιλήψεις και νοοτροπίες, μιας εποχής που θα έπρεπε οριστικά να έχουμε εγκαταλείψει. Νοοτροπίες που καλύπτουν, υποστηρίζουν και εν τέλει επιβραβεύουν ανήθικες πρακτικές. Θα περίμενα από τον κ. δήμαρχο περισσότερη προσοχή σε θέματα ηθικής, ειδικά τώρα, που ο καταιγισμός των αποκαλύψεων για την προσωπική του περιουσία, τον εκθέτει. Δυστυχώς, δύσκολη η συγκατοίκηση εξουσίας και ηθικής...» μας είπε.

Η «Π» επικοινώνησε με τη δημοτική αρχή για να ζητήσει τις απόψεις της σχετικά με τις ενστάσεις των μελών της αντιπολίτευσης. Μέχρι αργά χθες δεν είχε υπάρξει αντίδραση της Μαιζώνος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μ. Βασιλάκη στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Πελοπόννησος".

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr