Αχαϊα: Αθωώθηκε η ιδιοκτήτρια οίκου ευγηρίας για την φυγή και τον θάνατο ηλικιωμένου - pelop.gr


Αχαϊα: Αθωώθηκε η ιδιοκτήτρια οίκου ευγηρίας για την φυγή και τον θάνατο ηλικιωμένου

Στην αθώωση της διευθύντριας και ιδιοκτήτριας ενός οίκου ευγηρίας της Αχαΐας, κατέληξε με απόφασή του, προχθές, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών, για τον θάνατο ενός ηλικιωμένου τροφίμου.

Οι οικείοι του ηλικιωμένου, τον έθεσαν υπό τη φιλοξενία του γηροκομείου το 2011, γνωστοποιώντας στους υπευθύνους, ότι ήταν χρόνιος αλκοολικός. Το θύμα όμως, εξαφανίστηκε ένα βράδυ από το δωμάτιό του, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς και μετά από έρευνες, βρέθηκε το επόμενο βράδυ νεκρός από έμφραγμα του μυοκαρδίου, σε ένα λόφο σε απόσταση 1,5 χλμ από το γηροκομείο, χωρίς τα παπούτσια του και με εκδορές στα πόδια του.

Αρχικά, η μήνυση που είχαν καταθέσει οι οικείοι του θύματος, μπήκε στο αρχείο, όμως ανασύρθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών, που θεώρησε ότι η υπόθεση έπρεπε να φτάσει στο ακροατήριο, όπως και έγινε, όπου η διευθύντρια και ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, αθωώθηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Πατρών.

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και η υπόθεση δικάστηκε πάλι από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, όπου και έληξε πάλι με την αθώωση του κατηγορουμένης.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Η κατηγορουμένη διευθύντρια αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση. Θέλω να πιστεύω ότι ορθοτόμησε το δικαστήριο, υπό την έννοια ότι, αφενός μεν, οι οίκοι ευγηρίας δεν είναι καταστήματα φύλαξης, δηλ. φυλακές που να στερούν απόλυτα οποιαδήποτε διακίνηση των τροφίμων, αφετέρου, ο επελθών θάνατος από έμφραγμα του μυοκαρδίου, δέχθηκε το δικαστήριο ότι δεν βρίσκεται σε αιτιώδη σύνδεσμο με την όποια -αν υπήρξε- αμέλεια μη φύλαξης του τροφίμου. Η απόφαση αυτή οδήγησε σε μια δικαίωση της κατηγορουμένης, η οποία ταλαιπωρήθηκε από το 2011 μέχρι σήμερα».

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr