Η Μέρκελ στηρίζει με θέρμη τη Συμφωνία των Πρεσπών - pelop.gr


Η Μέρκελ στηρίζει με θέρμη τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την υποστήριξή της στη Συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων εκφράζει γι' άλλη μία φορά η Άγκελα Μέρκελ, εν όψει και της πρώτης συζήτησης στη Βουλή της ΠΓΔΜ την προσεχή Τρίτη.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών "παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας", τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε επιστολή της προς τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ.

"Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας", τονίζει η καγκελάριος Μέρκελ στην επιστολή της και προσθέτει: "Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα, ασφαλώς, πολύ απαιτητικά, επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι' αυτόν τον σκοπό", καταλήγει η επιστολή της Γερμανίδας καγκελαρίου προς τον Ζόραν Ζάεφ.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr