Πιθανά υποψήφιος ο Θ. Παναγόπουλος, αλλά όχι σε παιχνίδια - pelop.gr


Πιθανά υποψήφιος ο Θ. Παναγόπουλος, αλλά όχι σε παιχνίδια

Μετά από μήνες κι ενώ οι διεργασίες γύρω από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές τρέχουν -αν και με αργό ρυθμό- ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, σπάει λίγο τη σιωπή του και μιλάει στην «ΠτΔ» γι' αυτά που συζητούνται και έχουν στο επίκεντρό τους, τόσο τον ίδιο και τη συμμετοχή του ή μη στις κάλπες όσο και άλλους φερόμενους ως «πρωταγωνιστές» μιας μακράς πορείας προς τις τοπικές κάλπες.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Μέχρι σήμερα, αυτοί οι οποίοι δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους για να ηγηθούν δημοτικών συνδυασμών για να διεκδικήσουν τη διοίκηση του δήμου, δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν τον κ. Παναγόπουλο, ο οποίος προτιμά έμμεσα την πολιτική τους απαξίωση, χωρίς να δείχνει ότι παρακολουθεί τις κινήσεις τους αλλά και τις επιδιώξεις τους στον πρεοκλογικό στίβο.

Πρόκειται για τον τ. δήμαρχο Συμπολιτείας και τ. γενικό γραμματέα του δήμου Δημήτρη Καλογερόπουλο, την πρώην πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά και τους τ. αντιδημάρχους Χρήστο Γούτο και Πάνο Μπερούκα , κανείς εκ των οποίων ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την κάθοδό του στις εκλογές.

«ΑΚΑΙΡΟ»

Ο Θ.Παναγόπουλος, κληθείς από την «ΠτΔ» να σχολιάσει τη μέχρι τώρα σεναριολογία, προτιμά τη φράση που άλλωστε έχει επιλέξει να τον χαρακτηρίζει, από τον Μάιο μέχρι σήμερα.

«Ακρα του τάφου σιωπή από εμένα» σημεώνει, για να σπεύσει να εξηγήσει τη στάση του. «Εγώ δεν συμμετέχω στο συγκεκριμένο προεκλογικό παιχνίδι, αφού το θεωρώ άκαιρο και ανούσιο. Ούτε που με απασχολεί καθόλου 8 μήνες πριν τις εκλογές», επιμένει, παραπέμποντας για αργότερα. «Κάθε πράγμα στον καιρό του» όπως λέει.

«ΑΔΥΝΑΤΟΙ»

Ερωτηθείς για το εάν έχει δεχθεί κρούσεις για συναντήσεις και συζητήσεις, απαντά ότι αντιμετωπίζει αρνητικά αυτά και εξηγεί πως «δεν έχει αυτός το πρόβλημα».

Λέει συγκεκριμένα, με γλώσσα που καταμαρτυρά και το μέγεθος του ενδιαφέροντός του για τα προεκλογικά τεκταινόμενα.

«Δεν μπορώ να μπω σ' ένα παιχνίδι τώρα για να δημιουργώ ή να αποκλείω αντιπάλους. Αυτό αν το έκανα θα ασπαζόμουνα την αδυναμία των αδυνάτων. Οι αδύναμοι προσπαθούν να κάνουν κάτι. Αυτό είναι το γνώρισμα των αδυνάτων» υποστηρίζει.

ΚΑΘΟΔΟΣ

Στο ξεκάθαρο ερώτημα, γιατί αφήνει - διά της σιωπής του - να εννοηθεί πως παρότι εν ενεργεία δήμαρχος ίσως να μην ξανακατέλθει για τη διεκδίκηση του αξιώματος, ξεπερνά το «απαγορευτικό» σημείο και «εξομολογείται»:

«Το πιο πιθανό είναι να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, μετά και την επιμονή προσώπων και συνεργατών μου, αλλά θα το αξιολογήσω όταν έρθει η ώρα. Τώρα άλλοι έχουν την καούρα. Δεν με απασχολεί το θέμα, ειλικρινώς, αυτή τη στιγμή» καταλήγει.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr