Διπλή επιτυχία στην Ιταλία με 2+1 έργα - pelop.gr


Διπλή επιτυχία στην Ιταλία με 2+1 έργα

Μεγάλη επιτυχία κατάφερε να καταγράψει ο Δήμος Αιγιάλειας, στην παρθενική του συμμετοχή στο πρόγραμμα «Interreg Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020», κάτι που ως πρωτοβουλία πάρθηκε το 2016 , επί αντιδημαρχίας ανάπτυξης Βασίλη Γ. Χριστόπουλου, καταθέτοντας συνολικά 6 προτάσεις έργων.

ΠΡΩΤΗ

Η πρώτη θετική εξέλιξη για την περιοχή, έχει να κάνει με τον αγροδιατροφικό τομέα και τη δημιουργική βιομηχανία, που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ιδεών και επιχειρήσεων για ανάπτυξη. Η γεωργία, ως ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του τόπου, θα επικεντρωθεί στη στήριξη μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης, με καινοτόμες επιχειρήσεις και ανταλλαγή μεταξύ Μπάρι Ιταλίας και Αιγιάλειας με τη λειτουργία 2 επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων.

Με κονδύλι 171.100 ευρώ (επί συνόλου 995.000 ευρώ) ο δήμος θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση Cross Innovation HUB στο Αίγιο, αφού πρώτα επιλέξει τις κατάλληλες επιχειρήσεις. Ακόμα θα διοργανώσει το τελικό συνέδριο στην πόλη.

ΔΕΥΤΕΡΗ

Η δεύτερη δράση, έχει να κάνει με την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, διατηρώντας πολιτιστικές, φυσικές, οικονομικές και κοινωνικές πτυχές, μέσα από διαδικασίες που συμπεριλαμβάνουν πολίτες και τουρίστες. Το μοντέλο greenroad βασίζεται σε 4 πυλώνες: Τρόφιμα, τέχνη, κίνηση και ενέργεια, στοιχεία που άπτονται της βελτίωσης ποιότητας ζωής, της υποστήριξης τοπικών παραδοσιακών επιχειρήσεων για να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές, της δημιουργίας σύγχρονων τουριστικών προσφορών και εμπορικού σήματος FAME για προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Αιγιάλεια μαζί με δύο ιταλικούς δήμους (Gravina di Puglia και Grottaglie) λαμβάνει χρηματοδότηση 488.875 ευρώ (επι συνόλου 2,7 εκατ. ευρώ) και η υλοποίηση FAME HUB θα εγκατασταθεί στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, κάτω από την Τεμπελόραχη του Αιγίου.

«Ηταν ένα πάγιο αίτημά μου προς τον περιφερειάρχη, ο οποίος μου έδωσε το πράσινο φώς ώστε να εργαστώ να διεκδικήσω και να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύμηνες, σκληρές και δουλέψαμε με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή, ώστε τα στρατηγικά έργα να μπουν στην τελική τους φάση» δηλώνει στην «ΠτΔ» ο Χρήστος Μπούνιας.

Ο ίδιος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους της ΠΔΕ Δημήτρη Καραβίδα, Ελένη Σπυράκη και Σπυρίδωνα Παπασπύρου, αλλά και τον προκάτοχό του Γιώργιο Αγγελόπουλο, που νυχθημερόν εργάστηκαν για το ευχάριστο αποτέλεσμα.

«Εκανα το χρέος απέναντι στον τόπο μου και αυτό με ικανοποιεί. Εργάστηκα πολύ κι εγώ και συνεργάτες μου και νιώθουμε πως προσφέρουμε στην πόλη, εν μέσω κρίσης, έλλειψης χρηματοδοτήσεων και αναζήτησης ευκαιριών ανάπτυξης, στους τομείς που υπερέχουμε και μας χαρακτηρίζουν ως τόπο» λέει στην «ΠτΔ» ο Βασίλης Χριστόπουλος.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr