ΠΟΕΔΗΝ: «Το κυβερνητικό συμβούλιο συμφώνησε να παραχωρηθούν Νοσοκομεία, Αρχαιολογικοί Χώροι» - pelop.gr


ΠΟΕΔΗΝ: «Το κυβερνητικό συμβούλιο συμφώνησε να παραχωρηθούν Νοσοκομεία, Αρχαιολογικοί Χώροι»

Για...κρυφτό κατηγορεί την κυβέρνηση αναφορικά με τα ακίνητα που περνάνε στο Υπερταμείο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που καταγγέλλει ότι γίνεται παιχνίδι με τους κωδικούς των δημοσίων νοσοκομείων στο Κτηματολόγιο ώστε να μην είναι εντοπίσιμα.

Στο ΦΕΚ αναγράφονται με αύξοντα αριθμό τα παραχωρηθέντα ακίνητα και ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (KAEK) του καθενός εξ αυτών χωρίς να αναγράφεται η ονομασία του.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη καταγγείλει ότι τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, καθώς και το παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου Άρτας έχουν παραχωρηθεί στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ.

Ωστόσο, διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ έσπευσαν να διαψεύσουν το γεγονός σημειώνοντας ότι πρόκειται τα δημόσια νοσοκομεία είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίων Δικαίου (ΝΠΔΔ) και ως τέτοια δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο.

Απ' την άλλη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έχει πει ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν δοθεί στο Υπερταμείο για αξιοποίηση.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι προς επίρρωση των λόγων τους ο εντεταλμένος σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ με την ομάδα του ανά την Ελλάδα επέλεξε τα προς ένταξη 10.119 ακίνητα του Δημοσίου. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής συμφώνησε για την παραχώρηση των εν λόγω ακινήτων.

«Στο γραπτό αίτημα του Υπερταμείου υπήρχε αναλυτικό υπόδειγμα με τα ονόματα των ακινήτων του Δημοσίου που αιτήθηκε να περιέλθουν στην κατοχή του. Το κυβερνητικό συμβούλιο γνωρίζει τα ακίνητα που παραχωρούνται. Ως εκ τούτου συμφώνησε να παραχωρηθούν και Νοσοκομεία, Αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και ζητά από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ υποστηρίζοντας ότι «τα οικόπεδα φιλέτα που βρίσκονται τα Νοσοκομεία είναι προς εκποίηση. Τα Νοσοκομεία μπορεί να κλείσουν, να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο».

Επίσης, σημειώνει ότι δεν είναι και τόσο εύκολη η αφαίρεση ενός ακινήτου από τον κατάλογο του Υπεταμείου αφού απαιτείται σύμφωνη γνώμη του μετά από εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου του και απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.


Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr