Βελεστίνο: Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο - pelop.gr


Βελεστίνο: Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Δεν έχουν τελειωμό φέτος τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω καθυστερημένης άφιξης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό έγινε στο Βελεστίνο, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, όταν σε τοπική γιορτή άνδρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, τα μεσάνυχτα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια κατέρρευσε.

Από τους παρευρισκόμενους κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που απείχε περίπου μισό χιλιόμετρο από το σημείο του συμβάντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και κλήθηκε άλλο άλλο από τον Βόλο. Δυστυχώς μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ο άτυχος άνδρας είχε καταλήξει παρά το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου υπάρχουν δύο μόνο οδηγοί που καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα. «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί» ο στρατιωτικός, υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Καθυστερημένη ήταν ωστόσο και η άφιξη ασθενοφόρου σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στο εν λόγω ΚΥ υπάρχουν τρεις οδηγοί αλλά και πάλι πολλές βάρδιες παραμένουν ακάλυπτες. Στην περίπτωση του τροχαίου που συνέβη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ και κλήθηκε άλλο από το Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr