Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Τα κέρδη της επόμενη μέρας - pelop.gr


Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Τα κέρδη της επόμενη μέρας

Προσανατολισμένο στην επόμενη μέρα από τους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες είναι το προσχέδιο για το αθλητικό κέντρο άμμου στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς. Τα δύο γήπεδα αθλημάτων άμμου θα μετατρέψουν την εγκατάσταση σε ένα από τα δύο κέντρα του είδους που θα υπάρχουν στην Ευρώπη (το άλλο βρίσκεται στην Πορτογαλία) και θα μπορεί με την κατάλληλη τεχνική πρόβλεψη να μετατραπεί σε ανοικτό χώρο εκδηλώσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Συνεργάτες της διοργάνωσης που παρακολουθούν την προετοιμασία των αγώνων, μιλώντας χθες στην «Π», εξέφραζαν την εκτίμηση ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η λογική του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Διαφορετικά, οι παράκτιοι του '19 θα μπορούσαν να διοργανωθούν με λιγότερες υποδομές και προφανώς με λιγότερα χρήματα.

Το γεγονός ότι στην Πάτρα θα μείνει μετά το τέλος των αγώνων, τον Αύγουστο του 2019, το ένα από τα δύο ευρωπαϊκά κέντρα παρακτίων αθλημάτων αποτελεί πρόκληση για να προσελκύσει η πόλη διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Σημειωτέον ότι αθλητικά κέντρα με δύο γήπεδα διαστάσεων ποδοσφαίρου στην άμμο (που μπορούν να φιλοξενήσουν και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα του είδους), όπως αυτό που θα κατασκευαστεί στην Πάτρα και σαν αυτό που είναι κατασκευασμένο στην Πορτογαλία, αρκούν για να διεκδικήσει μια χώρα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα «μπιτς σόκερ». Στο χέρι της πόλης και των φορέων της θα είναι, αν ξεκινήσουν έγκαιρα τον σχεδιασμό, να διεκδικήσουν από την επόμενη μέρα των παράκτιων και άλλες διοργανώσεις αθλημάτων άμμου, διεθνείς και εγχώριες.

Ο Γ. Βασιλειάδης, επισκεπτόμενος την Πάτρα, έθεσε το προσχέδιο του παλαιού κολυμβητηρίου σε διαβούλευση. Η πρωτοβουλία του αυτή, εκτός από τον αυτονόητο συμβολισμό που είχε για τον υφυπουργό (ότι λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία), είχε ένα μειονέκτημα, αλλά και μια πρόκληση. Η πόλη έχει παραδείγματα που τέθηκαν θέματά της σε κοινωνική διαβούλευση, προκαλώντας όμως καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους. Η ιστορία είναι πάντα διδακτική και στο χέρι του φορέα διοργάνωσης είναι να αποφύγει την παγίδα. Η πρόκληση σχετίζεται με ιδέες που μπορούν να ακουστούν στο τραπέζι της διαβούλευσης. Μια τέτοια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν να μπει στις προδιαγραφές του κέντρου αθλημάτων άμμου η τεχνική πρόβλεψη για την κάλυψη του αθλητικού σκάμματος, ώστε να μετατρέπεται σε υπαίθριο χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων δυναμικότητας 2.500 θεατών. Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα αποφορτίσει το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, και θα προσφέρει στην πόλη μια πολιτιστική υποδομή που την έχει ανάγκη. Είναι σημαντικό ότι η εκπόνηση του σχεδίου για το πρώην κολυμβητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη, και το αίτημα να συμπεριληφθεί μια τέτοια πρόβλεψη είναι ρεαλιστικό και μπορεί να ικανοποιηθεί χωρίς μεγάλα κόστη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr