Αιγείρα:Η Ρεμπούτσικα πήρε θέση κατά του ΧΥΤΑ-Δεν "μάσησαν" οι δημοτικοί παράγοντες (Φωτο) - pelop.gr


Αιγείρα:Η Ρεμπούτσικα πήρε θέση κατά του ΧΥΤΑ-Δεν "μάσησαν" οι δημοτικοί παράγοντες (Φωτο)

Δεν έπιασε τόπο ο εκφοβισμός -τύπου "persona non grata"- σε εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Αιγιάλειας, από την Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων της Ανατολικής Αιγιάλειας, αφού πολλοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοί της που αμέλησαν την προειδοποίησή της και βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας για να παρακολουθήσουν προγραμματισμένη συναυλία, απέναντι από το ΧΥΤΑ της περιοχής, που έχει γίνει επί μήνες πεδίο μάχης, μεταξύ τους.

Τελικά, οι μονίμως διαμαρτυρόμενοι, περιορίστηκαν ειρηνικά στο να μοιράσουν προκηρύξεις, ακόμα και στις πρωταγωνίστριες της βραδιάς Ρεμπούτσικα και Πασπαλά, που τις πήραν, συμφώνησαν με το περιεχόμενό τους για απομάκρυνση της "χωματερής", ενώ η πρώτη από μικροφώνου, ακούστηκε να λέει "ο ΧΥΤΑ να φύγει όσο το δυνατό γρηγορότερα"!

"Ενταση" προκλήθηκε όταν έφτασε στον χώρο, με το αυτοκίνητό του, ο τοπικός αντιδήμαρχος Γ. Γιοβάς -αφού όλος ο κόσμος περπάτησε περί τα 150μ.- για να εισπράξει το σχόλιο των διαδηλωτών "μεταφέρει την έπαρσή του ή και τις ανασφάλειές του". Παγερό ήταν πάντως και το χειροκρότημα του κοινού, όταν αυτός και το στέλεχος της δημοτικής αρχής Μ. Παπαχριστοπούλου χαιρέτισαν από σκηνής.

Η εναπόθεση σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ πάντως συνεχίζεται κανονικά, τα έργα αποκατάστασης και σωστής λειτουργίας του ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες και αφού γίνει έλεγχος από επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τότε η πολιτεία θα κρίνει αν θα τον επαναδειοδοτήσει, που είναι και το πιο πιθανό.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr