«Προθερμαίνουν» από τώρα τα σχολικά γεύματα - pelop.gr


«Προθερμαίνουν» από τώρα τα σχολικά γεύματα

Σε ομαλοποίηση της κακής κατάστασης που επικράτησε, σε ορισμένα από τα επιλεγμένα σχολεία της Αιγιάλειας, κατά την υλοποίηση του κυβερνητικού μέτρου των μαθητικών συσσιτίων, ελπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος και ο συλλογικός φορέας των γονέων στην περιοχή, ενόψει της συνέχισής του και στη νέα σχολική χρονιά.

Σε επαφές που είχαν υπηρεσιακοί επιτελείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δόθηκε αμφότερα έμφαση στην προμήθεια των γευμάτων από τις σχολικές μονάδες και έγινε γνωστό πως ήδη έχει υπάρξει ειδική όχληση στην εταιρεία από την Κορινθία, ώστε να φροντίσει για τη μη επανάληψη παλαιότερων παραπόνων ως προς τη θερμοκρασία των ζεστών γευμάτων, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται και στη σύμβαση που έχει υπογραφτεί.

Σημειώνεται ότι στην Αιγιάλεια έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 9 σχολεία και ο αριθμός των μαθητών που σιτίζονται καθημερινά είναι 649, ενώ στη σχολική περίοδο 2017-2018 ξεχώρισε η περίπτωση του 3ου Δημοτικού Αιγίου, λόγω των αντιδράσεων στις αρχές λειτουργίας του προγράμματος, παρότι στο σύνολό τους γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των υπόλοιπων εκπαιδευτικών μονάδων έδειχναν ευχαριστημένοι.

Στα τέλη του μήνα -όπως πληροφορείται η «Π»- το υπουργείο που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, θα έχει επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων και τον προμηθευτή, ώστε με την έναρξη των μαθημάτων η κατάσταση να είναι ομαλή, με δεδομένο ότι ομολογουμένως αυτό είχε στην Αιγιάλεια μεγάλη ανταπόκριση, ενώ δεν αποκλείεται και η αύξηση των σχολείων που θα ενταχθούν στη «λίστα» σχολικών γευμάτων.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr