Προσπάθεια για να ξαναζωντανέψει το «Club Mediterranee» στο Λαμπίρι - pelop.gr


Προσπάθεια για να ξαναζωντανέψει το «Club Mediterranee» στο Λαμπίρι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες επαναλειτουργίας και αξιοποίησης του «Club Méditerranée», στο Λαμπίρι, με τον τοπικό Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου να επιχειρεί να ξεπεράσει γραφειοκρατικά εμπόδια κι έτσι να προσελκύσει επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Ο απαραίτητος χαρακτηρισμός του μπροστινού παραλιακού μετώπου, στον αιγιαλό, έχει γίνει και τώρα θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας, ώστε να προκηρυχτεί νέος δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός, για την ενοικίαση του χώρου «φιλέτο» στον τουρισμό.

Πρόκειται για ακίνητο 70 στρεμμάτων, με πολύ πράσινο και μεγάλες εγκαταστάσεις, κληροδότημα της ιδιοκτήτριάς του Μαρίας Παναγιωτοπούλου, που τη δεκαετία του '50 είχε επιλεγεί από Γάλλους τουρίστες. Η δυνατότητα φιλοξενίας είναι για 1.300 άτομα.

Ωστόσο η ανησυχία του προέδρου του συλλόγου Ανδρέα Αντωνόπουλου είναι το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι κι αυτό λόγω εκκρεμοτήτων κρατικών, μεταξύ αιγιαλού, παραλίας και δάσους.

Το υπουργείο οικονομικών θα εποπτεύσει τη μελέτη βιωσιμότητας, μέσω μηχανικών συμβεβλημένων με αυτό και αναζητείται η πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά, περίπου στις 10.000 ευρώ και διάρκεια έως και δύο χρόνια.

Το 1993 το Club Med σταμάτησε να λειτουργεί και για κάποια χρόνια έμεινε ανεκμετάλλευτο, ενώ υπήρξε προσπάθεια επαναλειτουργίας από επιχειρηματίες τα προηγούμενα χρόνια, με κυριότερη την περίοδο 2000-2008 υπό την ονομασία «Achaia Med». Λόγω σοβαρών ζημιών, από την καταστροφική φωτιά του 1997, η δυναμική του είχε πέσει στα 600 άτομα.

Σημαντικό παραμένει το επενδυτικό σχέδιο του Μελετητικού Γραφείου «Region Estate» του Γ. Μαυρουδή, που είχε καταθέσει πρόταση αξιοποίησης ύψους 15 εκ. ευρώ για δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 248 κλινών, με κέντρο θαλασσοθεραπείας και συνεδριακό κέντρο, ωστόσο οι επενδυτές από τη Γερμανία δεν ανέλαβαν ρίσκα λόγω της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr