Δύσκολες ώρες για τον Πρίγκιπα Χένρικ της Δανίας - pelop.gr


Δύσκολες ώρες για τον Πρίγκιπα Χένρικ της Δανίας

Ο Δανός Πρίγκιπας Χένρικ, ο 83χρονος σύζυγος της Βασίλισσας Μαργαρίτας που νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο για λοίμωξη των πνευμόνων, πήρε εξιτήριο σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου για να περάσει τις «τελευταίες μέρες» του στο σπίτι, δήλωσε το παλάτι.

Ο Πρίγκιπας Χένρικ εισήχθει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Rigshospitalet της Κοπεγχάγης στις 28 Ιανουαρίου για έναν όγκο στον αριστερό του πνεύμονα (που αποδείχθηκε καλοήθη) και πνευμονική λοίμωξη ενώ τον Σεπτέμβριο του 2017, διαγνώστηκε με άνοια.

«Η Α.Β.Υ. ο Πρίγκιπας Χένρικ μεταφέρθηκε σήμερα από το νοσοκομείο στο παλάτι Fredensborg», που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Κοπεγχάγης «όπου ο Πρίγκιπας επιθυμεί να περάσει τις τελευταίες μέρες του», ανέφερε το παλάτι προσθέτοντας ότι η «κατάσταση του παραμένει σοβαρή».

Το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ τις λεπτομέρειες της άνοιας του Πρίγκιπα, λέγοντας απλά ότι η ασθένειά του «συνεπάγεται επιδείνωση των γνωστικών ικανοτήτων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Βασιλικής Οικογενειακής Lene Balleby επιβεβαίωσε στο περιοδικό Billed-Bladet ότι ο Πρίγκιπας είχε ζητήσει να μετακομιστεί στο παλάτι του Fredensborg. «Εκεί, ο Πρίγκιπας μπορεί να περιβάλλεται από οικογένεια του και να βρίσκεται σε ένα μέρος που σημαίνει πολλά γι'αυτόν», είπε ο Balleby.

Ο Διάδοχος του θρόνου, Φρειδερίκος, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ακύρωσε την επίσκεψή του στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας για να επιστρέψει στην πατρίδα του και στον άρρωστο πατέρα του την περασμένη εβδομάδα.

Ο Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1934 στο Talence, κοντά στο Μπορντό, και γνώρισε την τότε Διάδοχο Μαργαρίτα, ενώ ήταν τοποθετημένος στο Λονδίνο ως διπλωμάτης.

Πηγή: royalchronicles.gr

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr