Γλύτωσε ο Αγγλούπας με αναστολή - pelop.gr


Γλύτωσε ο Αγγλούπας με αναστολή

Ποινής κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών, με αναστολή όμως, επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011 στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο. Στον επιχειρηματία αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου.

Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία, κάνοντας λόγο στην αγόρευση του για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων.

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της.ν Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. 3,5 χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσο είχε κει και ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ότι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πως πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους» επισήμανε.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αλλά και στο σύνολό τους οι μάρτυρες έκαναν λόγο για «πείσμα» της Γωγώς Φαρμάκη εκείνη την εποχή, καθώς «καταστράφηκαν οι σπουδές της» και παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας εξαιτίας των προηγούμενων καταθέσεων που έκαναν λόγο για πρόθεση του επιχειρηματία να τη σκοτώσει, επέμειναν στη εκδοχή του ατυχήματος.

Ο επιχειρηματίας, που πλέον είναι φίλος με την παθούσα, αρνήθηκε την κατηγορία στην απολογία του κάνοντας λόγο για ατύχημα και ρίχνοντας τα «βέλη» του στον δικηγόρο που είχε η Γωγώ Φαρμάκη εκείνη την περίοδο. «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Νωρίτερα την εκδοχή του ατυχήματος υποστήριξε και η ίδια η Γωγώ Φαρμάκη, λέγοντας πως στο παρελθόν ήταν θυμωμένη με τον επιχειρηματία κι είχε «κακούς συμβούλους» με την έδρα να της υποβάλει αλλεπάλληλες ερωτήσεις.

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr