Δυτ.Αχαΐα:Πήρε 6,5 εκατ.για το δρόμο προς Άραξο αλλά πάει σε διαβουλεύσεις για τη χάραξη - pelop.gr


Δυτ.Αχαΐα:Πήρε 6,5 εκατ.για το δρόμο προς Άραξο αλλά πάει σε διαβουλεύσεις για τη χάραξη

Το πλέον σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Κάτω Αχαΐα με το αεροδρόμιο του Αράξου, ώστε να καταστεί πιο προσβάσιμος σε πολλά του σημεία για λόγους τουριστικούς ενδιαφέροντος, ενέκρινε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ.Ε, με χρηματοδότηση ύψους 6.350.000 ευρώ.

Η ΟΥΣΙΑ

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και ο αντιδήμαρχος έργων Θανάσης Ρυτακόπουλος, που ήσαν παρόντες, μίλησε με ικανοποίησή του για την παρέμβαση, αφού διασχίζει το τουριστικό φιλέτο του δήμου και πέραν αυτού θα εξυπηρετήσει το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της 116 Π.Μ αλλά και του αερολιμένα.

"Πρόκειται για έργο ιδιαίτερα σημαντικό και για τον πρωτογενή τομέα αφού η υφιστάμενη οδός διέρχεται από πολλούς οικισμούς, επιβαρύνοντας με την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση - τριπλάσια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες - κι έτσι θ' αρθεί η επικινδυνότητα" υπογράμμισε ο κ.Νικολάου.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Όπως εξηγεί στην "Π", ο κ.Ραυτακόπουλος, ενώ αρχικά η νέα οδική αρτηρία επρόκειτο να περάσει περιφερειακά των κοινοτήτων, τώρα οι κάτοικοι Καλαμακίου και Αράξου κυρίως εγείρουν θέμα εσωτερικής διέλευσης, δηλαδή περίπου στην υπάρχουσα χάραξη.

Γι' αυτό το λόγο, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο δήμος θα ξεκινήσει κατά τόπους διαβουλεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, με σκοπό να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.

Σημαντικός είναι και ο αποχαρακτηρισμός της Πατρών-Πύργου και η μετατροπή της σε δημοτικό δρόμο, στο ύψος των οδών Απ. Ανδρέου και Αράξου.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Τώρα, θα συνεχιστεί η εκπόνηση του υπολειπόμενου 50% της μελέτης από την ΠΔΕ και αν όλα πάνε καλά, τότε η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται εντός του 2019.

Ο δήμος προτάσσει δύο σκέλη, της α' φάσης της μεγάλης εργολαβίας, που θα περιλαμβάνει:

-Την Κάτω Αχαΐα, εκεί όπου ο δρόμος είναι παράλληλος με τις γραμμές του τρένου, με πρόταση για ανισόπεδη διάβαση στην Αράξου.

-Τη Λακκόπετρα,όπου έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr