Αιγιάλεια: Νοοτροπία και ελλείψεις θάβουν την ανακύκλωση - pelop.gr


Αιγιάλεια: Νοοτροπία και ελλείψεις θάβουν την ανακύκλωση

Τραγικά είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, της ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Δήμο Αιγιάλειας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, την ώρα που στην περιοχή, η δημόσια αντιπαράθεση συνεχίζεται, για τη διαχείριση των σκουπιδιών, αλλά και την κατάσταση του λειτουργούντα ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βάλει μια κάποια τάξη στον τομέα καθαριότητας, δεν πάσχει ως πολιτική, αλλά από την αποσπασματική υλοποίηση μέτρων και έργων, που το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ότι έχουν την προσδοκώμενη απόδοση.

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ

Οπως αναφέρουν στην «Π» αξιόπιστες πηγές του δήμου, σήμερα η ανακύκλωση ίσα που αγγίζει το ποσοστό μεταξύ 5% και 7%, όταν για την περιοχή αυτό θα' πρεπε να κυμαίνεται στο 20% για να θεωρηθεί ικανοποιητικό.

Το παραπάνω, έχει τη ρίζα του, ναι μεν στην έλλειψη παιδείας του τοπικού πληθυσμού, αλλά και στην έλλειψη κάδων ανακύκλωσης, που απαριθμούνται σε 200 μόνο, όταν σε όλο το δήμο υπάρχουν περί τους 2.000 γενικής εναπόθεσης οικιακών αποβλήτων.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Από την πλευρά της, η ανιπολίτευση, συνεχίζει να εστιάζει το πρόβλημα των σκουπιδιών, στους ΧΥΤΑ, με τον δημοτικό της σύμβουλο Βασίλη Ανδρουτσόπουλο να λέει, ότι «η δημοτική αρχή σταμάτησε την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ Παπανικολού, βουλιάζοντας στο βούρκο και στην παρανομία».

Η ΤΕΜΕΝΗ

Στη διαρκή επιβάρυνση της Τέμενης Αιγίου, στέκεται ο τ. δήμαρχος Στάθης Θοεδωρακόπουλος, ο οποίος με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής για οικοπέδου δίπλα στον ΣΜΑ, μιλά για «κατάχρηση της περιοχής, που ανέχτηκε τον δήμο και μαρτύρησε επί 20 χρόνια, παρ' ότι τουριστικό θέρετρο».

Θέτει δε και θέμα εγκατάστασης εκεί της αιτούμενης Βιομηχανικής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, παρότι στο ποτάμι, από παλιότερα, έχουν βρεθεί ακόμα και βιομηχανικά απόβλητα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, που ρωτήθηκε σχετικά, ανέφερε ότι αναμένει την εξαγγελία του υπουργείου για χρηματοδότηση 300.000 ευρώ ώστε να πολλαπλασιαστούν οι κάδοι και να φτάσουν στις 5.000, έτσι ώστε της ανακύκλωσης να ξεπεράσουν τις 2.000, για να πει κανείς ότι κάτι μπορεί να γίνει.

«Δεν τύχαμε μεγάλης υποστήριξης από τον εθνικό φορέα ανακλύκλωσης, με τα ανάλογα εργαλεία, οχήματα. Ετσι έχουμε μείνει πίσω και οι υπάρχοντες κάδοι είναι πράγματι ανεπαρκείς», δηλώνει στην «Π».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr