Αιγιάλεια:Ανοίγει ο κύκλος καταθέσεων αιρετών για τις "ασυνήθιστες" φωτιές! - pelop.gr


Αιγιάλεια:Ανοίγει ο κύκλος καταθέσεων αιρετών για τις "ασυνήθιστες" φωτιές!

Στο προσκήνιο επανέρχεται η πρόσφατη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από κλαδοδέματα του ΧΥΤΑ Αιγείρας, για να επεκταθεί ραγδαία, σε μεγάλη έκταση, εγείροντας πλήθος ερωτημάτων για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και της πρόσβασης σε αυτόν.

Η φωτιά είχε χαρακτηριστεί, είτε «σκόπιμη» για την καύση ξένων προς το ΧΥΤΑ αποβλήτων και αδρανών, είτε «επιπόλαιη» ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας του χώρου και της πανετλούς έλλειψης ελέγχου των όσων εισέρχονται εκεί.

ΕΞΟΝΙΧΙΣΤΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η Πυροσβεστική Αιγίου, ξεκινά επίσημα την εις βάθος διερεύνηση του συμβάντος, έχοντας καλέσει να καταθέσουν, τόσο ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος (που έχει και την αρμοδιότητα της καθαριότητας), όσο και ο γεωγραφικός αντιδήμαρχος Γιώργος Γιοβάς, με τον βοηθό δημάρχου Φάνη Σταυρόπουλο, κάτοικοι, αγρότες αλλά και ο μόνιμος φύλακας του ΧΥΤΑ, που λέγεται ότι ήταν απών.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ο κ. Παναγόπουλος, δεν αμφισβητεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις παρυφές του ΧΥΤΑ (όχι από το κύτταρο), ωστόσο προτάσσει την προανάκριση, για να δει τα ακριβή αίτια και αμέσως μετά να μεριμνήσει για την αποζημίωση αγροτών, μέσω του ΕΛΚΕΠΑ και την αντικατάσταση υποδομών σε κτήματα που έγιναν στάχτη.

«Μετά τη φωτιά, ούτε πόρτα μπήκε, ούτε τίποτα και καπνίζει ακόμα» ισχυρίζεται η αντιπολίτευση διά του τ. αντιδημάρχου Βασίλη Ανδρουτσόπουλου.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με βάση την επίσημη καταγραφή της ΠΥ τα αποτεφρωμένα ελαιόδεντρα καταλαμβάνουν έκταση 103 στρεμμάτων, ενώ όλα τ΄άλλα που πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι θαμνώδη μέρη.

ΤΑΥΤΙΣΗ

Η ΠΥ, πιστεύει ότι η φωτιά έχει ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά με άλλες, σε «χωματερές» της Χαρτοποιίας Αιγίου και του ΣΜΑ Τεμένης.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του διοικητή Κώστα Γιαννόπουλου ότι «δεν είναι συνηθισμένο όλο αυτό με τέτοιες εστίες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πελοπόννησος Εκδοτική Α.Ε
ΜΑΙΖΩΝΟΣ 206, 26222 Πάτρα

Μετάβαση στο πλήρες site
Τηλ 1: 2610-312530
Τηλ 2: 2611-100395
Fax: 2610-312535
Email: pelop@pelop.gr
Εμπορικό τμήμα: emporiko@pelop.gr
Tμήμα Αγγελιών: aggelies@pelop.gr